I to si još platila?

Nekad rezervirane za buntovne tinejdžerice, a danas obožavane od žena svih generacija

Milenijalka Bella Hadid i babyboomerica Madonna koje dijeli gotovo pola stoljeća, imaju isti komad u svojoj garderobi, a vi?

Traperice su uvijek moderne u svakom obliku, no ove je sezone jedan tip ipak nadvladao. Riječ je o modelu od izbijeljenog i poderanog denima koji je bio popularan u 90-ima, a smatrao se odjevnim izborom "neprilagođenih" i buntovnih, kao što je bio Kurt Cobain, frontmen grupe Nirvana, ili roker Iggy Pop.

image

Madonna

JOSIAHW/BACKGRID/BACKGRID US
image

Bershka, 229,90 kn/30,51 €

PRESS

Tridesetak godina kasnije poderani traper jednako rado nose ozbiljne poslovne žene, gospođe u zrelim godinama, tinejdžerice i dame kojima njegova anarhistička povijest pruža osjećaj da su i same nekonvencionalnih nazora.

image

Lea Michele

THEIMAGEDIRECT.COM/THE IMAGE D THEIMAGEDIRECT.COM/THE IMAGE D
image

C&A, 35,99 €

PRESS
image

s.Oliver, 279 kn/37,03 €

PRESS

No, kako se ipak u nekim situacijama moraju prikazati i kao odgovorne članice društva, svoje omiljene poderotine od džinsa kombiniraju s elegantnim, damskim pa čak i luksuznim dodacima.

image

Bella Hadid

SPLASH NEWS/SPLASH/PROFIMEDIA
image

Pull&Bear, 229,90 kn/30,51 €

PRESS

Najtrendovskiji način kombiniranja je spajanje sportske jakne i skupocjenih komada nakita, a najjednostavniji - predimenzioniranog sakoa i salonki. To posebno odgovara ženama koje rade u poslovnom okruženju s određenim pravilima odijevanja, dok u manje službenim prilikama traperice mogu nositi uz ženstvenu svilenu bluzu. A u večernjem izlasku kombiniraju se sa seksepilnim čipkastim korzetima, kratkim majicama i plišanim bodijima.

Linker
24. travanj 2024 03:12