Getty Images for Nina Ricci
top 15 modela

Najmekaniji trend za jesen: Pletena haljina je komad koji se isplati imati u ormaru

Kao i svake jesenske sezone, i ovu će obilježiti pletene haljine. Topli i mekani modeli uvijek se nameću kao favoriti i u njih se volimo umotati čim temperature padnu. Novi modeli već su došli na police trgovina.

Brojimo zadnje dane ljeta, a u mislima smo već duboko zagazili u novu jesen/zima sezonu, zajedno s novim kolekcijama koje su modne kuće lansirale na svoje police.

Svaka modna minimalistica u svom ormaru ima barem jedan primjerak pletene haljine za jesen i zimu, bez obzira radi li se o mini ili midi modelu. Pletene haljine trend su i ove sezone, a ponajviše se nose one u neutralnim i bazičnim bojama - crnoj, bež ili bijeloj. Dok će crna boja biti klasični izbor, omiljena nijansa trendseterica je kremasta bež boja, koja će izgledati osobito profinjeno i luksuzno u hladnim jesenskim danima, a dobro se slaže sa smeđim modnim dodacima te onima u boji crvenog vina.

PARIS, FRANCE - MARCH 02:  Caroline Issa a beige wool dress with a turtleneck, a red bag, and attends the Nina Ricci show as part of the Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2018/2019 on March 2, 2018 in Paris, France.  (Photo by Edward Berthelot/Getty Images for Nina Ricci)
Getty Images for Nina Ricci

Najpopularniji modeli su oni rebrasti midi dužine s prorezom koji će suptilno i zavodljivo otkriti nogu. Remen u struku također je poželjan detalj, a posebno trendi modeli su oni mini dužine s naglašenim puf rukavima koji prizivaju neka prošla modna vremena. Mini dužina kako suknji, tako i haljina, ove godine je povratnički trend pa tako i pleteni komadi dolaze u verziji koja seže iznad koljena. Uz naglašena ramena i mini dužinu, ženstveno ćete se osjećati u dugim modelima zvonastog kroja, s visokim ovratnikom ili pak dolčevitom.

Bilo da se odlučite za kratku, midi ili dugu haljinu od pletiva, neće pogriješiti ako ih kombinirate uz visoke čizme koje su ove sezone jedan od glavnih trendove. One nabrane ili od čvrste kože u stilu 60-ih godina, uz pletene haljine će izgledati trendi i stajliš i čine brzinsku modnu kombinaciju koja će funkcionirati kroz cijeli dan za različite prigode. U galeriji imamo 15 šik modela, friško složenih u policama high street trgovina.

Linker
25. travanj 2024 08:45