Natikače s drvom

Modni vremeplov: Pripremite se za korake koji odzvanjaju

Jedni ih vole, drugi ne. Kad je o drvenim klompama riječ, rijetko je tko ravnodušan, a ovog su ljeta pravi hit. Pogledajte naš izbor.

Drvene klompe su jedan od onih modnih predmeta o čijoj atraktivnosti ne postoji usuglašeni stav. Jednima one nisu dovoljno šik; drugima su udobne i atraktivne pa o njihovim prednostima raspravljaju na blogu World of Clogs koji okuplja obožavatelje klompi iz svih krajeva svijeta. Pritom ne zaboravljaju istaknuti da su, barem djelomično, izrađene od drva a ne od umjetnih materijala, pa mnogi za njih kažu da su ‘eko‘.

image

Mango, 549,90 kn.

Zanimljivo je i da je zbog zvuka njihovih drvenih potplata o tvrdu podlogu koji se čuje prilikom hodanja nadahnuo narodni ples specifičan za Wales i sjevernu Englesku, a od tog su plesa i klompi nastale cipele za step. U svakom slučaju su izdržljive, praktične te prikladne za nošenje u raznim vremenskim uvjetima.

image

Stradivarius, 159,90 kn.

PROMO

A ovog su ljeta pravi hit - ima ih s ravnim potplatima i visokom potpeticom, zatvorenih prstiju i u obliku natikača, od brušene i metalik kože, neutralnih boja kao i jarkih nijansi. No, usprkos trendu, ne pristaju baš uz svaku odjevnu kombinaciju, barem ne uz onu poslovnu.

image

See by Chloe, 1003 kn.

PROMO
image

Sanita, 340 kn.

image

Pull&Bear, 179,90 kn.

image

Bershka, 129,90 kn.

PROMO
image

H&M, 60 eura.

Radije ih kombinirajte u stilu Sarah Kay, popularnog lika djevojčice koju je osmislila australska ilustratorica Vivien Kubbos.

image

Sarah Kay, popularni lik ilustratorice Vivien Kubbos.

PROMO

Crtala ju je u širokim šarenim haljinama, obuvenu u glomazne natikače, a tako su žene zamislili i kreativni direktori vodećih modnih kuća: u klompama i lepršavim haljinama midi dužine upotpunjenima slamnatim cekerima, pa je opći dojam mladenački, sa šarmantnim retro štihom.

Linker
19. travanj 2024 23:00