toplo, ali i atraktivno

Moda na snježnim padinama: Bezvremenska elegancija u bojama snijega i leda savršeno ide uz crvene detalje!

Bez obzira na to je li vam plan juriti padinama od jutra do mraka, pijuckati kuhani džin na suncu ili tulumariti s ekipom iz gorske službe... biti dobro odjeven na skijanju postalo je - prioritet.

Samo modno neupućeni misle da je na skijalištima jedino važno skijati se. Snježne padine su, naime, prave zimske modne piste na kojima skijašice amaterke pokazuju profesionalizam u odabiru modnih kombinacija. Odjevni stil, doduše, nema veze sa slalomskom vještinom, no ipak nije svejedno u kakvim se odjevnim komadima ona prezentira.

A ove skijaške sezone u trendu je bezvremenska elegancija: skijaška odijela retro kroja nadahnuta 70-ima, s nogavicama trapez kroja i grafičkim uzorkom, jakne krojene po tijelu, prsluci od nepropusne tkanine s punilom te puloveri s nordijskim uzorkom.

image

Dior

DIOR VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA
image

Rick Owens

WWW.FASHIONPPS.COM/AVALON/AVALON/PROFIMEDIA

U luksuznoj je varijanti skijaška odjeća kakvu imaju svjetski poznate modne kuće Chanel, Louis Vuitton i Christian Dior ukrašena štrasom i kristalima te išarana njihovim logom. Sašivena je od tehnološki unaprijeđenih, termoregulacijskih materijala koji su tanki, a nepropusni za vodu i vjetar. No, ništa manje nije važna ni odjeća za “après-ski” događanja.

image

Bella Hadid u Aspenu.

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
image

Dior

DIOR VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Termin iz francuskog jezika koji je nastao pedesetih godina prošlog stoljeća odnosi se na društvene aktivnosti nakon skijanja, odnosno koncerte, druženja i zabave za koje treba i garderoba drugačija od one za samu skijašku stazu. I tu je vidljiv povratak retro stilu koji najbolje ocrtava kolekcija talijanskog brenda Miu Miu. Nosi se debela pletenina reljefnog uzorka - puloveri, suknje i kape “fantomke”, čizme od dugodlakog krzna (umjetnog) te klasični komadi kao što je montgomeri kaput i kratka jakna bez ovratnika kakvu je osmislila Coco Chanel.

image

Reserved

RESERVED
image

Thom Browne

AVALON.RED/AVALON/AVALON/PROFIMEDIA

No, ne treba baš sve biti funkcionalno i praktično. Tko želi izazvati posebnu pažnju, može se nadahnuti zimskom kolekcijom kuće Louis Vuitton, čiji je kreativni direktor Raf Simons dizajnirao raskošne suknje od tila nježnih boja koje se nose u kombinaciji sa skijaškim jaknama i krupnim komadom nakita.

Prijedloge iz trgovina potražite u novom broju Glorije IN!

image

Nova Gloria IN!

GLORIA PRODUKCIJA
Linker
19. travanj 2024 16:24