simbol snage i ponosa

Mlađe generacije oduševljene su ‘statement‘ komadom koji kao da je iz ladica njihovih baka

Iako smo navikli vidjeti ga na našim bakama, tradicijski nakit popularan je i među mlađim generacijama koje su prepoznale njegovu vrijednost i bogato naslijeđe, a uklapa se u svaku priliku. Ne znate kako ga nositi i s čim kombinirati? Otkrijte odgovor u našem vodiču.

Bilo da volite suptilne ili statement komade nakita, znate koliko ovaj modni dodatak može podignuti svaku modnu kombinaciju. Nakit je stoljećima bio oblik samoizražavanja kod oba spola, iako su se kod nekih naroda njime više ukrašavale žene, posebice za svečane prilike poput vjenčanja.

Nakitom se tako izražavao osobni stil i dokazivao status u društvu, bogatstvo, ali i sentimentalnost te pripadnost narodu ili nekoj skupini. Posebnu vrijednost ima tradicijski nakit koji je bio i još uvijek jest dio imovine koji se nasljeđuje i prenosi s generacije na generaciju.

image

Botuni su jedna od najpopularnijih vrsta tradicijskog nakita.

PROMO

Tradicijske komade nakita navikli smo obično vidjeti na našim bakama, majkama, tetama, ali u posljednje vrijeme su postali popularni i među mlađim generacijama. Naime, dizajneri, kako strani, tako i domaći, pronalaze inspiraciju upravo u tradiciji pa ne čudi što odjednom volimo nositi kreacije od čipke, šlinge, modne dodatke od prirodnih materijala poput pletiva i pruća te naravno, tradicijski nakit fine izrade.

Vodeći brend na našim prostorima, čiji majstori zlatari stvaraju divne tradicijske komade, jest Zaks, čija nova kampanja Zaks Heritage slavi koncept naslijeđa kroz lik snažne, emancipirane žene koja ponosno nosi simbol hrvatske baštine.

image

Zaks Heritage nakit odgovara svakoj prilici.

PROMO

Tradicija u modernoj izvedbi

Zaksovi majstori obrađivanja plemenitih kovina uspjeli su svojim vještinama prenijeti poruku koju nosi tradicijski nakit, a ona glasi "Svoje naslijeđe nosimo sa sobom i na sebi“, što znači da je ovaj nakit svojevrsna poveznica s našim precima od kojih nasljeđujemo fizičke osobine, narav, ali i životne vrijednosti.

Idealan za svaku priliku

S obzirom na to da živimo u modernom vremenu, Zaks Heritage nakit prilagođen je upravo modernoj ženi koja ga može nositi u svakoj prilici - bilo za vjenčanje, poslovni sastanak, opuštenu kavu s prijateljicama, ugodno druženje s dragom osobom ili bilo koju priliku u kojoj svoju modnu kombinaciju želi podići na višu razinu.

image

Zaks Heritage kolekcija

PROMO

Savršen dodatak ljetnim outfitima

Najpoznatije vrste tradicijskog nakita su šibenski botune, konavoske naušnice i dalmatinske rećine koje se idealno uklapaju u proljetne i ljetne stajlinge s fokusom na lagane materijale i romantični dizajn haljina, bluza, košulja, suknji pa čak i kratkih hlača. Iako u Zaks ponudi možemo naći i srebrni i zlatni tradicijski nakit, ove je sezone posebno popularan zlatni jer divno naglašava preplanuli ten i radi odličan kontrast s bijelim ili crnim odjevnim komadima.

image

Konavoske naušnice

PROMO

Izaberite botune u kombinaciji s midi pamučnim haljinama od šlinge, konavoke u spoju s elegantnim prozračnim bluzama i kratkim hlačama od lana, a rećine na košulje s velikim ovratnicima i plisiranim suknjama.

image

Osim naušnica, u Zaks Heritage kolekciji možete pronaći i prstenje.

PROMO

Dio hrvatske baštine

Zaksov tradicijski nakit bezvremenski je podsjetnik na ponos i ljepotu hrvatske tradicije i baštine. Svaka žena koja ga nosi odolijeva nametnutim stereotipima jer zna da sebe ne promatra, a to ne želi ni od drugih, samo kroz prizmu ljepote, već i pamet, snagu i naslijeđe koje nikada ne blijedi.

Zaks Heritage nakit dostupan je u Zaks poslovnicama i na webu.

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji sa Zaksom.

Linker
15. travanj 2024 09:39