Gotovo je!

Mislio je da je nedodirljiv: Balenciaga je prekinula suradnju s Kanyeom Westom

Glazbenik, koji je zakonski promijenio ime u Ye, surađivao je s Balenciagom na vrlo popularnoj modnoj liniji Yeezy Gap, surađivali su i na Pariškom tjednu mode.

Ne može se reći da oči modnog (i ostatka) svijeta nisu bile uprte u vodstvo španjolskog modnog diva i konačno je stigla njihova odluka - Balenciaga je raskinula sve ugovore s Kanyeom Westom! Mjesec dana nakon njihove revije na Tjednu mode u Parizu koju je otvorio ovaj glazbenik i modni entuzijast te nešto manje od mjesec dana od Kanyeove revije i niza suludih intervjua i ispada na društvenim mrežama.

“Balenciaga više nema nikakav odnos niti planove za buduće projekte povezane s ovim umjetnikom", kazali su u izjavi iz Keringa, Balenciagine roditeljske tvrtke, prenosi CNN.

image

Kanye West više nije dobrodošao u Balenciagi

JANA CALL ME J/ABACA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

West, koji je zakonski promijenio ime u Ye, surađivao je s Balenciagom na vrlo popularnoj modnoj liniji Yeezy Gap ranije ove godine. Prvo je Gap proglasio da je dogovorena 10-godišnja suradnja između Yea i Yeezy Gapa, u lipnju 2020. No West je prošlog mjeseca otkrio da prekida to partnerstvo zbog "značajne neusklađenosti".

Negativna spirala

Kanye West je svojom linijom "White lives matter" započeo niz šokantnih i rasističkih ispada, koje su umjesto isprikom završile šokantnim antisemitističkim stavovima i teorijama. U Balenciagi to više nisu mogli ignorirati ni tolerirati. West je godinama bio u odličnim odnosima s jednom od glavnih dizajnerica u toj kući, ona je radila i na razvoju njegove modne linije.

image

Kanye West u emisiji ‘Tucker Carlson Tonight‘ izrekao je mnoge antisemitističke teorije

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Modni svijet kao da je čekao potez velike Balenciage, tako je sada i Vogue objavio da više neće surađivati s reperom zbog niza kontroverzi koje je prouzrokovao. Iz odjela za javnost Voguea, za Page Six su potvrdili da Vogue i izvršna urednica Anna Wintour nemaju namjeru suradnje s Kanyeom Westom u budućnosti.

Linker
19. travanj 2024 22:59