Turska glumica Ahu Yagtu
 Getty Images for IMG
Moderne i praktične

Kratke hlače ljepše su nego ikad: Složili smo tri kombinacije za svaku priliku

Svaka bi žena u ormaru trebala imati barem jedan par kvalitetnih kratkih hlača jer je ovaj odjevni predmet neizostavan u toplijim danima. Udobne su, praktične i može ih se uklopiti u svaki look, samo treba paziti na nekoliko sitnica.

Proljetni i ljetni outfiti nezamislivi su bez kratkih hlača - praktičnog komada koji možemo kombinirati na stotine različitih načina. Jedan od hit modela ove sezone ponovno su bermude, kako one uske, tako i široke visokog struka i s vezicama. Što se tiče materijala, prednjače oni lagani poput pamuka i lana, ali nećemo zaboraviti ni na traper koji nikada ne izlazi iz mode.

ISTANBUL, TURKEY - OCTOBER 16:  Ahu Yagtu is wearing shorts  from auvintage shirt from handm  jacket from Beymen shades from Bo Van Melskens during Mercedes Benz Fashion Week Istanbul SS15 at Antrepo 3 on October 16, 2014 in Istanbul, Turkey.  (Photo by Timur Emek/Getty Images for IMG)
Getty Images for IMG
Turska glumica Ahu Yagtu

Kratke hlače mogu biti zvijezda svakog looka ako ih uparimo s odgovarajućim komadima, kao i cipelama i modnim dodacima ovisno o prigodi i dobu dana. Ako nemate inspiracije kako ih kombinirati, složile smo tri moderna, šik looka.

Poslovni look

Zara, Bershka, Mango, Stradivarius
Bermude Zara 199,90 kuna; Sako Stradivarius 199,90 kuna, Torbica Bershka 189,90 kuna; Majica Mango Outlet 79,90 kuna

Osim ako nemate vrlo striktni dress code, kratke hlače se vrlo lako mogu uklopiti u poslovni look. Jedna od klasičnih kombinacija koja uvijek prolazi su kratke hlače + košulja ili lagana bluza te sako. Jedino na što morate paziti jest dužina hlača - u onima koje sežu skoro do koljena izgledat ćete profesionalno i elegantno, a izbjegavajte prekratke i preuske modele jer će djelovati neukusno.

Dnevni look

Guliver, Stradivarius, Karla, Topshop
Kratke hlače Stradivarius 79,90 kuna; Bodi Topshop 116,20 kuna; Chloe torbica Karla 3450 kuna; Sandale Guliver 590 kuna

Dnevni lookovi su nešto opušteniji pa na biranje imate bezbroj kombinacija. Za izlazak na kavu ili šetnju gradom, kratke hlače će se posebno dobro uklopiti s bodijima i nekim zanimljivim sandalama ili balerinkama u upečatljivoj boji. "Točku na i" stavit će torbica u kontrastnoj, svjetlijoj nijansi u popularnom "bucket" obliku.

Večernji look

Zara, Michael Kors, Tamaris, Bershka
Kratke hlače Zara 149,90 kuna; Majica s jednim rukavom Bershka 69,90 kuna; Cipele Tamaris 449 kuna; Torba Michael Kors, Net A Porter, 470,22 kune

Što se tiče večernjeg looka, nećete pogriješiti ako se odlučite za kratke traper hlače i majicu s printom. Nije nužno da večernji lookovi budu svečani, ali ako želite elegantan dojam, svakako u njega uklopite cipele s potpeticom. Ako više volite odmarati stopala, odaberite tenisice koje više nisu rezervirane samo za sportske aktivnosti već se nose u svim prilikama.

Linker
20. travanj 2024 00:22