Domaće dizajnerice Morana Saračević i Ognjenka Antunac Ogi
 Davor Matota / Hanza Media
S piste na ulice

Jesenski trend već zavladao ulicama: Haljine na jedno rame nose i naše modne insajderice

Ove godine gola ramena nisu rezervirana isključivo za vruće ljetne dane, barem ako se pita modne dizajnere – kolekcije predstavljene za sezonu jesen/zima 2017/2018 prepune su haljina na jedno rame.

Glavna zvijezda na revijama modnih kuća Gucci, Rodarte, Saint Laurent, Rochas i Alexander Vauthier bile su haljine u kojima je jedno rame ogoljelo. Trend je to koji je planetarnu popularnost stekao u 80-im godinama prošlog stoljeća, a ove jeseni se na policama dućana mogu pronaći ublažene verzije sličnih komada - bez jastučića za naglašavanje ramena skrivenog ispod tkanine.

PARIS, FRANCE - JULY 04:  A model walks the runway during the Alexander Vauthier Haute Couture Fall/Winter 2017-2018 show as part of Haute Couture Paris Fashion Week on July 4, 2017 in Paris, France.  (Photo by Thierry Chesnot/Getty Images)
Getty Images
Revija Alexander Vauthier Haute Couture Fall/Winter 2017/2018

I dok Saint Laurent i Alexander Vauthier predlažu seksepilna izdanja - pripijene minice od kože i čipke s predimenzioniranim mašnama ili detaljima s metalik odsjajem preko ramena, na reviji kuće Gucci manekenke su prošetale u romantičnim haljinama, a preko njihovih ramena padali su bogati volani od tkanine. Za razliku od off the shoulder modela, ovi su komadi praktičniji za jesen. Naime, asimetrični komadi idealni su za slojevito odijevanje, pa kad temperature padnu nose se na običnu pamučnu majicu ili košulju.

Spica / Zagreb 29.07.2017. / foto: Davor Matota / Morana Saracevic i Ognjenka Antunac Ogi
Davor Matota / Hanza Media
Domaće dizajnerice Morana Saračević i Ognjenka Antunac Ogi

Spica / Zagreb 29.07.2017. / foto: Davor Matota / Morana Saracevic
Davor Matota / Hanza Media

Spica / Zagreb 29.07.2017. / foto: Davor Matota / Morana Saracevic
Davor Matota / Hanza Media

I domaće modne insajderice dobro su upoznate s jesenskim trendovima. Dizajnerica Ognjenka Antunac Ogi, koja sa Zoranom Mrvošem stoji iza modne marke LINK, isfurala je oversized bijelu tuniku dok se dizajnerica Morana Saračević iz brenda Boudoir odlučila za romantičnu traper haljinu s bogatim volanima koji krase jedno rame. U nastavku pogledajte 7 lepršavih i pripijenih komada koje smo pronašli u ponudi dućana.

zara.com
Haljina Zara (229,90 kn)

hm.com
Bluza H&M (39,99 eur)

mango.com
Haljina Mango (199,90 kn)

mango.com
Haljina Mango (199,90 kn)

hm.com
Haljina H&M (49,99 eur)

netaporter.com
Top MSMG (54 eur)

hm.com
Haljina H&M (11,99 eur)

Linker
19. travanj 2024 20:55