Inspiracija

Glatko do super stila! Nekoliko prijedloga jesenskih modnih trendova samo u novom broju Glorije IN

Ako ove jeseni planirate uložiti u nekoliko odjevnih predmeta koji će vam služiti godinama, elegantni komadi od kože pravi su izbor. Mi dajemo prednosti veganskoj, a vi?

Premda je nošenje odjeće i dodataka od kože i njenih imitacija tipično za jesensku i zimsku sezonu, dizajneri tu odjevnu naviku izazvanu hladnijim vremenom predstavljaju kao ekološki prihvatljivo ponašanje.

“Kako jača potreba za zaštitu okoliša, tako se mijenja i svijest kupaca koji prednost daju kvaliteti, a ne kvantiteti - radije kupuju bolje nego više”, kaže Jason Wu, kreativni direktor modne kuće Hugo Boss, koji ističe da su kod kože u trendu dvije suprotnosti - glatka, sjajna i čvrsta koža te koža s reljefnom površinom.

image
Kožnate jakne apsolutni su hit jeseni.
Profimedia

Prvi tip najbolje dolazi do izražaja u odjevnim predmetima minimalističkog stila, posebno kad je riječ o odijelima, kao i kompletima jakni i mini suknji, kojima daje futuristički, ženstveni i moćni izgled.

Kako ove sezone kože ne može biti previše, u modu su se vratile kožnate haljine midi i maksi dužine, dugački kožnati kaputi te visoke i uske kožnate čizme, a svi se ti komadi mogu međusobno kombinirati. Dapače, što više slojeva kože, to bolje, i to u raznim tonovima smeđe koja je, uz crnu i maslinastozelenu, apsolutni hit kolekcija.

Kožnati materijali pak koji imaju istaknutu teksturu - bilo da je riječ o prirodnoj kakvu ima krokodilska, bilo onom dobivenom prošivanjem, nabiranjem i faldanjem - ostavljaju dojam luksuza.

image
Jesenski trendovi uglavnom dolaze u zemljanim tonovima, ali dizajneri koriste i zelenu, ljubičastu te crveno obojenu kožu koje pridonose dinamičnosti odjevnih rješenja.
Profimedia

Stoga se slažu s drugim raskošnim materijalima. Francuska dizajnerica Nadège Vanhee-Cybulski, kreativna direktorica brenda Hermes, poznatog po izradi luksuznih predmeta od kože, ističe da je ona idealna za slojevito odijevanje pa je kombinira s pletivom od čupavog mohera, brokatom, samtom, plišem i satenom.

I ona u aktualnoj kolekciji preferira paletu zemljanih nijansi, no koristi i zelenu, ljubičastu te crveno obojenu kožu koje pridonose dinamičnosti odjevnih rješenja.

Sve inspiracije potražite u novom broju magazina Gloria IN!

image
GLORIA

Čitajte i: Etična moda: H&M objavio kolekciju sa ženskom, muškom i dječjom odjećom koja je u potpunosti održiva

Linker
24. travanj 2024 00:19