Moda i sport se vole

Gem, set, match! Vrijeme je za tenis, nosite ga na terenu i izvan njega

Čak i oni koji ne znaju razliku između gema i seta, u biranju odjevnih kombinacija se nadahnjuju bijelim sportom - varijante teniskog dresa nose se u dnevnim i večernjim prilikama.

Dok većina ljudi ljeti odlazi na godišnji odmor, tenisačice i tenisači tijekom srpnja i kolovoza marljivo skupljaju ATP bodove na Grand Slam turnirima u Europi i Americi. Njihov trud i muka ne prolaze nezamijećeno. Ne samo da mečeve, što izravno, što putem malih ekrana, u prosjeku prati devet milijuna gledatelja dnevno, već tih mjeseci tenis nadahne čak i stil odijevanja.

image

Britanska modna kritičarka Trinny Woodall na Wimbledonu

RAW IMAGE LTD/GOFF PHOTOS/PR RAW IMAGE LTD/GOFF PHOTOS/PR
image
JACK DREDD/SHUTTERSTOCK EDITORIAL

Modna platforma Lyst je zabilježila da su uoči turnira u Wimbledonu pretraživanja vezana uz polo majice, plisirane mini suknje i kratke lepršave haljine od bijelog platna porasla za 87 posto, zbog čega mnogi brendovi imaju zasebne kolekcije posvećene "bijelom" sportu.

image

Britanska princeza Beatrice

JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK
image

Francuski tenisač Rene Lacoste (krajnje desno), kreator polo majice, sa zvijezdama teniskih terena iz 20-ih godina prošlog stoljeća

AFP/AFP/PROFIMEDIA

Klasična teniska odjeća je, naime, elegantna i ženstvena jer je nastala iz otmjene ladanjske odjeće pripadnica više klase s kraja 19. stoljeća, koje su igrale tenis na travnatom terenu svog vlastitog imanja. Odatle dolazi i običaj da su teniski dresovi bijeli - dame su nosile tu boju kako im ne bi bilo vruće te kako im se na odjeći ne bi vidjele znojne mrlje. No, na stil odijevanja su utjecali i sami igrači.

Francuski tenisač Rene Lacoste početkom 30-ih godina prošlog stoljeća osmislio je majicu s ovratnikom, sašivenu od finog i udobnog pamučnog pikea koja je postala modni klasik.

image

Lacoste Spring/Summer 2022

LAURENT VU/SIPA PRESS/PROFIMEDIA
image

Vesta Mango
239,90 kn

PROMO

Američka tenisačica Chris Evert koja je žarila i palila terenima sedamdesetih i osamdesetih je pak zaslužna da se tip tanke narukvice ukrašene "kamenčićima" nazove teniskom - njoj je, naime, tijekom jednog meča puknula narukvica s nanizanim dijamantima pa je dvoboj prekinut kako bi ih pronašla uz pomoć skupljača loptica.

image

Teniska narukvica od zlata s dijamantima Messika

PROMO
image

Vesta Daily Sports
109 eura

PROMO
image

Suknja Eleven by Venus Williams, zalando.hr
611 kn

PROMO
image

Bermude s.Oliver,
559 kn

PROMO
image

Haljina Zara
399,90 kn

PROMO
image

Tenisice Liu Jo
1399 kn

PROMO
image

Majica Lacoste
1200 kn

PROMO
Linker
16. travanj 2024 16:24