ZA MUŠKARCA SA STILOM

Elegancija ili sportski duh: Satovi koji niti jednog muškarca neće ostaviti ravnodušnim

S obzirom na to da je odabir modnih dodataka za muškarce poprilično ograničen, njihov odabir broj jedan - ručni sat - dolazi u nebrojeno mnogo verzija pa tu prostora za odabir ne manjka.

Iako danas više nije nezamislivo ne imati sat jer je uz mobilne uređaje i druge gadgete izgubio na važnosti zbog funkcionalnosti, jedan takav modni dodatak neizostavan je dio looka svakog muškarca, a uz šaroliku ponudu, među kojima su i brojni pametni satovi, svoje favorite pronaći će i oni kojima taj "ukras" nije bio ni na kraj pameti.

Oni su i dalje odraz stila koji podjednako vole muškarci i žene, a s današnjim dizajnom lako ih je uklopiti u različite stajlinge. Srebrni, zlatni, bakreni, upotpunjeni s kožnatim, gumenim ili remenčićima od čelika - odabir je nepregledan, a ništa manje za dizajnom ne zaostaju ni tehnološki aspekti. Naime, kako bi bili u korak s usponom digitalne tehnologije, današnje opcije koje ručni satovi nude su nepregledne, a na to koliko su mehanički složeni ukazuju neuobičajeni brojčanici s kazaljkama i indikatorima na svakom dijelu površine sata.

Upravo zbog toga što su najčešći modni dodatak koji muškarci biraju, na raspolaganju su različiti modeli - od onih jednostavnih, pomalo vintage satova do onih koji imaju nepregledan broj funkcija, što se itekako vidi i na njihovom dizajnu. Svaki poslovni look upravo će upečatljiv sat upotpuniti kako treba - za one koji više teže eleganciji odličan odabir bit će Cerruti 1881 satovi, dok će se sportski duh zadovoljiti s Maserati satovima.

Cerruti 1881 je francuska modna kuća koju je osnovao Talijan Nino Cerruti. On je zapravo bio jedan od onih koji je postavio temelje klasične mode pa su prema tome i satovi iz linije tog brenda namijenjeni muškarcima koji cijene bezvremenski stil i eleganciju. S druge strane je brend Maserati koji je inspiraciju za svoju liniju ručnih satova pronašao u svojim automobilima. Četvero braće Maserati su zbog svoje strasti prema automobilima odlučili razvijati sportske automobile, čiju su kvalitetu kasnije, kada je brend postao prepoznatljiv, prenijeli i u ručne satove koji se diče sportskom elegancijom. Oba brenda dostupna su u Hrvatskoj, zahvaljujući ovlaštenom zastupniku i kompaniji Gold Partner koja njihove ponajbolje satove distribuira kroz svoje prodajne kanale te poznate brandove Zaks i Argentum.

Linker
17. travanj 2024 16:03