jesenska moda

Ekskluzivno za Gloriju: Monika Sablić predstavila novu, zaista posebnu kolekciju

Splitska modna dizajnerica osmislila je kolekciju nadahnutu starim izdanjima Voguea i Burde, koristeći pritom i stare materijale. A smatrajući da je najbolja reklama za svoje kreacije, postala je i zaštitno lice u kampanji.

Osim estetike i vrhunskih materijala, splitskoj dizajnerici Moniki Sablić u kreiranju odjeće važna je i originalna ideja. Tako je lani, kad je slavila deset godina stvaralaštva, za zaštitna lica svojih modela odabrala najljepše hrvatske manekenke i misice.

Proljetos je lansirala liniju majica bFamous! by Monika & Jadran, s printovima fotografija stranih i domaćih zvijezda koje je snimio Jadran Lazić, a nešto neobično i drugačije krije se i iza njene nove kolekcije.

Predstavila ju je ekskluzivno za Gloriju i otkrila kako je nisu nadahnuli celebrityji, već "lude 80-e", odnosno stari brojevi poznatih modnih časopisa Vogue i Burda, a jedina zvijezda u kampanji je - ona.

image

Monika je haljinu u holivudskom stilu iskombinirala s krunom od perja

IVAN GUDIć

"Ionako sve kreiram prema vlastitom ukusu, nema ničega što sama ne bih odjenula. Kroz ono što radim totalno se odražava moj stil. Žene me vole vidjeti u mojim kreacijama i smatraju da sam najbolja reklama za odjeću koju dizajniram. Obožavam predimenzionirane retro kapute koji se vežu u struku jer u kombinaciji s uskim hlačama žene vizualno stanjuju", objašnjava Monika Sablić, čija jesensko-zimska kolekcija, sastavljena od kaftan-haljina, prsluka, hlača, majica, kaputa i odijela, ima još jednu posebnost.

Pri izradi nekih modela koristila je neiskorištene materijale, jer recikliranje je svjetski trend, te spajala naizgled nespojivo. Tako se minimalizam, elegancija i jednostavnost savršeno nadopunjuju sa šarenim uzorcima, šljokicama i ukrasima od perja pa modeli imaju obilježja etno i boemskog stila.

image

Nadahnule su je "lude 80-e", odnosno stari brojevi poznatih modnih časopisa Vogue i Burda

IVAN GUDIć

"Bilo mi je žao baciti ostatke materijala koji su se nakupili tijekom 11 godina moga rada, tim više što je riječ o vrhunskim tkaninama poput svile, brokata i pliša", govori Monika, koja je ovu kolekciju planirala lansirati ranije ove godine, ali emotivno nije bila spremna.

Otkriva da stvarati može samo kad je opuštena i lišena negativnih misli pa je tako i projekt bFamous! by Monika & Jadran smislila dok je Jadranu Laziću, splitskom fotografu s holivudskom karijerom, kuhala sarmu u svom domu. Majice sa zvijezdama poput Lady Di, Liz Taylor, Grace Jones i Mickeyja Rourkea te Olivera Dragojevića, Miše Kovača, Doris Dragović i Borisa Dvornika toliko su oduševile ljude da je Monika nastavila s njihovom proizvodnjom.

image

Predimenzionirani kaputi koji se vežu u struku ističu vitku figuru

IVAN GUDIć

Štoviše, asortiman će proširiti na "hudice", a planira lansirati i svečanu novogodišnju kolekciju. Dizajnerica kaže da joj je na snimanju aktualne kolekcije pomagala kći gimnazijalka Mali, koja nije previše zainteresirana za svijet mode. No, čini se da će Monikin devetogodišnji sin Andrej krenuti stopama svog oca, nogometnog trenera i bivšeg igrača Gorana Sablića. Član je nogometne škole Hajduka, čije legende Dražen Mužinić Frfa i Vilson Džoni također krase majice Monike Sablić.

Linker
17. travanj 2024 23:39