Moda

Divlji zapad na asfaltu, čizme koje nismo podnosili sad su ‘must have‘ sezone

Ležerna jesenska izdanja nezamisliva su bez kaubojskih čizama.

Svaka svjetska street style ikona posjeduje barem dva para kaubojskih čizama, koje su savršeno stilsko oružje za prijelazno razdoblje i ultimativni hit sezone. Od klasičnog crnog modela do onoga od brušene kože, ukrašene resama ili zakovicama, volimo ih u svim izdanjima.

image
Edward Berthelot/Getty Images, Armando Borges/Alamy/Alamy/Profimedia

Model poznat po čvrstoj i stabilnoj potpetici i naglašenom špicu na prednjem dijelu nosi se uz gotovo sve - boho haljine, lepršave suknje, traper hlače i kombinezone, a osobito je popularan među ljubiteljicama mode koje preferiraju ležernost i udobnost.

image

Massimo Dutti

Nekad rezervirane za rodeo natjecanja i vestern filmove, danas se kaubojske čizme svrstavaju u stilske klasike koji uspješno odolijevaju trendovskim smjenama. Iako mnogi misle kako su Sjedinjene Američke Države "rodna gruda" ove vrste obuće - nisu. Naime, njihova povijest seže u Španjolsu, gdje su ih nosili fameri i uzgajivači stoke, da bi se trend proširio na Meksiko, a onda i na sve ruralnije države SAD-a.

image

Reserved

image

Zara

Isprva su bile izrađene od prirodne, neizbjeljene kravlje kože, a kasnije su ih obućari izrađivali i od kože krokodila, zmija, pa čak i slonove, dok danas, na radost svih ljubitelja životinja, ima i brojnih modela napravljenih od umjetne kože. Crne i čizme boje konjaka su najbolji izbor jer pristaju uz razne modne kombinacije no oni stilski odvažniji nose ih i u šarenim varijantama te jarkim bojama.

image

Mango

image

CCC

U svojim jesenskim kolekcijama kaubojske čizme imaju brojne slavne modne kuće poput brenda Chloé, koji je lansirao kaubojke ukrašene bijelim prošivima te Missonija, koji im je dao dozu glamuza ukrasivši ih blještavim kamenčićima, dok ih high street brendovi predlažu u već viđenim izdanjima, sa zakovicama.

Linker
11. travanj 2024 17:38