/ Getty Images
DODIR VELVETA

Baršun se ove jeseni vraća na velika vrata

Mekan, ugodan i vječno elegantan – ovaj uzdanik nekadašnjih kraljeva, careva i moćnih vladara, ove jeseni ponovno se vraća na velika vrata u naše ormare!

Odjeća od baršuna nekoć se smatrala poželjnom poput zlata, a u doba renesanse svojom prodajom utjecao je na ekonomiju cijelog svijeta. Prvi puta je proizveden u indijskoj pokrajini Kašmir, u 14. stoljeću, a ojnaj najfiniji – svileni kasnije se proizvodiou talijanskim gradovima Firenca, Palermo, Genova i Venecija te belgijskom gradu Bruggeu. Baršun se može dobiti od više materijala, ali naravno onaj najkvalitetniji nastaje od prirodnih; svile i pamuka. Danas se uglavnom proizvodi od sintetičkih vlakana što ga čini poželjnim i dostupnim komadom. Koji god da odabrali jedan baršunasti komad morate poželjeti! Činjenica da je cijelo ljeto suvereno vladao brojnim crvenim tepisima diljem svijeta pokazuje koliko je omiljen među zvijezdama za svečane prilike. Također, brojni su modeli – čije se street style kombinacije vjerno prate kao inspiracija, pokazale kako je idealan svakodnevni komad. U nastavku pogledajte kako baršun kombiniraju poznate dame!

attends the De Grisogono Party at the annual 69th Cannes Film Festival at Hotel du Cap-Eden-Roc on May 15, 2016 in Cap d'Antibes, France.
Linker
19. travanj 2024 12:03