e to nam treba!

Asos planira otvoriti ‘pop-up‘ trgovinu i u njoj prodavati odjeću po nižim cijenama

Trgovački div prodajom odjeće planira se riješiti viška zaliha odjeće koju je skupio zbog pada prodaje u posljednjih godinu dana.

Koja je vaša najdraža online trgovina? Mnogi bi se složili da je to Asos zbog široke palete proizvoda po posljednjoj modi i povoljnih cijena. Ovaj mnogima omiljen internetski trgovac potencijalno planira otvoriti pop-up fizičku trgovinu u kojoj će doći na svoje svi obožavatelji ovog brenda.

Izvor bliski Asosu, piše Daily Record, rekli su da će se tamo prodavati odjeća po nižoj cijeni nego na Asosovoj web stranici. Prodavat će se osjeća koja nije više u sezoni kako bi se raščistile zalihe.

Međutim, ako ste se ponadali da ćete moći redovito kupovati u Asosovoj fizičkoj trgovini, morat ćemo vas razočarati - brend ne planira otvoriti stalnu trgovinu pa će pop-up dućan biti privremen.

Asos je nedavno objavio veliki financijski gubitak jer kupci sve više "stežu remen" i troše manje na modu tijekom ovih kriznih godina. Trgovački div tako je u 12 mjeseci izgubio 32 milijuna funti u usporedbi s dobiti od 177 milijuna funti prošle godine, a očekuje se da će kupci još manje kupovati uslijed rastućih troškova života.

Asos, pod kojim su brendovi Topshop i Topman, smatra da će doći do pada na tržištu odjeće u sljedećih 12 mjeseci, ali ostaje optimističan unatoč ne tako dobrim prognozama. Iz brenda su poručili da će ostvariti još jedan gubitak u sljedećih šest mjeseci, dijelom zato što će morati sniziti cijene kako bi promijenili dionice.

Inače, Asos je nastao u Velikoj Britaniji 2000. godine, a njegovo ime zapravo je skraćenica od izraza "As Seen On Screen", odnosno "Poput viđenog na ekranu". Ponuda se sastojala od jeftinijih verzija odjeće koju smo mogli vidjeti u serijama, filmovima i na crvenom tepihu, a kasnije je lansirao svoju modnu liniju.

Linker
15. travanj 2024 04:18