Revija Nina Ricci za sezonu jesen/zima 2017/2018
 Getty Images
Za sve generacije

Ako vašem ormaru treba novih boja, ovo su hit komadi

Ova boja ne samo da nije za djevojčice već nije ni za romantičarke: uz strogi kroj, materijale hladnog sjaja i detalje geometrijskog oblika ostavlja moćan dojam.

Spali plavu, zakopaj bež, izbriši crnu, od sada, djevojke, razmi-šlja se ružičasto, kaže modna urednica Maggie Prescott u filmu ‘Smiješno lice’, romantičnoj komediji iz 1957. No dok je tih godina na cijeni bila djevojačka optimističnost, šest desetljeća poslije ružičasta se treba doimati mnogo strože, gotovo ‘muški’. Taj paradoks potvrđuju jesenske revije svjetskih modnih kuća. Strogi krojevi, tkanine hladnog metalnog sjaja i detalji geometrijskih oblika oduzeli su ružičastim nijansama sladunjavost i podarili im moć, tako da žena koja nosi ružičasto odijelo, haljinu ili jaknu djeluje samouvjereno i odlučno, a ne poput nemoćne djevojčice.

PARIS, FRANCE - MARCH 04:  A model walks the runway during the Nina Ricci show as part of the Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2017/2018 on March 4, 2017 in Paris, France.  (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images
Revija Nina Ricci za sezonu jesen/zima 2017/2018

I kreacije američkog dizajnera Jeremyja Scotta daleko su od bilo kakve sentimentalnosti. On je ružičaste trapezice spojio s rokerskom pamučnom majicom, dajući do znanja da je ružičasta boja i za opasne cure. Trenutačni miljenik modne publike, Alessandro Michele, kreativni direktor kuće Gucci, predstavio je odijela u stilu ‘kralja rock and rolla’ Elvisa Presleya u njegovoj lasvegaskoj fazi. Na tom je valu nastao termin ‘milenijska ružičasta’, koja je ove sezone zastupljena s nekoliko inačica romantičnih naziva: Baletne papučice (Ballet Slipper), nježni pastelni ton; Ružičasta hajdučka trava (Pink Yarrow), unatoč imenu, ženstvena je Barbie nijansa, dok je Kraljevski ljiljan (Royal Lilac) s laganom notom ljubičaste.

, Image: 348088579, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy
Manekenka Izabel Goulart na Venecijanskom filmskom festivalu

Kako i dalje vlada monokromatski trend, dizajneri predlažu da se u jednu nijansu ružičaste odjene od glave do pete, no vrlo elegantno izgledaju i kombinacije s drugim bojama. S bijelom, sivom i srebrnom ružičasta ostavlja dojam otmjenosti, mladenački djeluje s bojom bijele kave i bojom vina, uz crnu i zlatnu je glamurozna, a uz jarkocrvenu i indigo nijansu otkačena.

U trendu je nekoliko nijansi ružičaste, koju dodatno naglašavaju materijali različite teksture, a u nastavku možete pogledati modele u hit boji koje je odabrala stilistica Iva Gradišer.

Sandale (894 kn, Paramount)

Traperice u boji (219 kn, House)

Body (69 kn, Sinsay)

Ruksak (929 kn, Guess)

Sunčane naočale (130 eura, sheriffandcherry.com)

Šljokičasta haljina (399,90 kn, Zara)

Jakna s umjetnim krznom (299 kn, Zara)

Haljina (399 kn, H&M)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dolce&Gabbana salonke (2650 kn, ReArtu)

Traper jakna (199 kn, Bershka)

Gležnjače (249 kn, Stradivarius, City Center one West)

Pernata jakna (599 kn, Mango)

Linker
16. travanj 2024 22:46