Fantastičan show

Modna pista na brdu soli: Dizajneri otkrili najneobičnije lokacije za spektakularne revije

Francuskom dizajneru Jacquemusu trebalo je mjesec dana i 180 tona soli kako bi u prirodnom rezervatu u Provansi dobio idealna ambijent nalik mjesečevoj površini, za svoju novu kolekciju jesen-zima 2023.

Svjetski modni dizajneri ne samo da se natječu tko će osmisliti neobičnije i originalnije kreacije, već pažnju na sebe pokušavaju privući i što neobičnijim mjestima gdje će prikazati nove kolekcije. Modne revije koje su počele kao neobavezni događaj gdje će dizajneri prikazati svoje nove modele, sada se pretvorio u prave umjetničke podvige sve raskošnije i skuplje produkcije.

Među najekstravagantnijim mjestima svakako je Kineski zid gdje je reviju 2008. održala modna kuća Fendi, Pierre Cardin iste godine održao je reviju na vrhovima pješčanih dina u pustinji Gobi, modna kuća Gucci 2017. održala je reviju pod trijemovima opatije Westminster Abbey, mjesta gdje se krune i vjenčaju britanski monarsi, modni dvojac Dolce&Gabbana reviju visoke mode 2019. održali su u Dolini hramova, nedaleko sicilijanskog grada Agrigenta, vrijednom arheološkom nalazištu sagrađenom pet stoljeća prije Krista…

image

Kolekcija "Le Papier" bila je jednak oeterična kao i scenografija

BRUNO BEBERT/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

A mladi francuski dizajner Simon Porte Jacquemus, koji je na modnom nebu zasjao kao zvijezda sa samo 22 godine, potrudio se otići korak dalje. Pa je prije dva dana održao reviju na - brdu soli. Za tu mega instalaciju usred prirodnog rezervata Camargue u Južnoj Francuskoj trebalo je mjesec dana i 180 tona soli kako bi se napravio ugođaj mjesečeve površine.

Od soli su bile načinjene i tribine na kojima su sjedili gosti kao i mjesto za zabavu. Ta uistinu neobična scenografija bila je u skladu s novom kolekcijom za jesen i zimu 2023. tog sve popularnijeg modnog brenda koju je dizajner nazvao AW22 Le Papier - prozračno, u neutralnoj bijeloj i bež nijansama s dosta tila.

image

Među biranim modelima za reviju na pisti od soli bila je Lila Grace Moss

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Jacquemus i Nike udružili su snage: Uskoro stiže super lagana, a super senzualna kolekcija modnih divova

Navodno mu je za ovu kolekciju inspiracija bila njegovo skorašnje vjenčanje s Marcom Maestrijem, vlasnikom agencije za digitalni marketing i razvoj, s kojim je u vezi četiri godine.

Ova kolekcija bila je čista suprotnost prethodnoj, prepunoj živih boja, predstavljenoj na jednoj havajskoj plaži.

A među modelima koji su nosili reviju na brdu soli bila je i Lila Grace Moss, kćer slavnog britanskog modela Kate Moss koja uspješno korača maminim stopama.

Linker
16. travanj 2024 15:17