Profimedia, Bauer Griffin
S dolaskom jeseni...

Zagrebački frizer otkriva koje su frizure 'in', a na koje je bolje - odmah zaboraviti

Tek što su se dame zaljubile u valove u kosi, bez kojih nisu izlazile iz frizerskih salona, frizeri najavljuju neke zanimljive novitete

'Ove je jeseni na svjetskoj sceni, koju domaći frizeri prate u stopu, u modi što prirodniji izgled i njegovana kosa. No, to ne znači da kosa neće i dalje smjeti izgledati kao da u stiliziranje nismo uložili puno truda - to samo znači da će i takva frizura morati izgledati uredno, a kosa prije svega zdravo', rekao je zagrebački frizer Roman Milašinović iz frizerskog salona The Artis hair and makeup studio. Roman je tijekom svoje 14-godišnje karijere radio s brojnim poznatim damama, poput Tamare Loos, Borne Kotromanić, Mije Kovačić, Antonije Blaće… Radio je i za modne i beauty editorijale u domaćim i stranim časopisima, pa čak i za Engleski Bride. Jedne je godine u Nici bio asistent frizeru koji je frizirao Monicu Belucci, kada je radio s brojnim uvaženim gošćama tamošnjeg festivala, no morao je potpisati ugovor o tajnosti i ništa sočno ne smije nam otkriti!

Vratimo se frizurama za sezonu pred nama i uhvatimo se najprije prošlosezonskog hita – valova. 'Ove sezone, kosa smije biti tek blago valovita – (dame, nemojte biti razočarane, lako je zavoljeti novi trend)! Kad smo kod blagih valova, oni mogu biti i u 'french' stilu, dakle: savršeno nesavršeni. Poželjna je i ravna kosa', kaže iskusni frizer.

Boje za jesen su, naglasio je Roman, što prirodnije. 'Kod brineta, kosa je tamnija pri korijenu, s pramenovima koji su sve vidljiviji prema vrhovima kose i koji smiju biti u boji čokolade, karamela ili mahagonij nijansi. Kod plavokosih, nosi se pepeljasta nijansa, a za one malo odvažnije, preporučam 'blorange', spoj bakrene i plave nijanse', naglašava frizer.

Što se pak tiče šišanja, kaže, tu je nezaobilazni LOB, dakle nešto dulja kosa ili tik do ramena. Šiške se također vraćaju u modu (ako su ikad uopće izašle iz mode…), a ove je godine to dulja varijanta šiški.

I upamtite, prošlost u svijetu frizura su: minival, velne i klasični pramenovi od korijena kose.

Otkrio je potom Roman i da Zagrepčanke i Zagrepčani iznimno vode brigu o kosi, ne samo kad su u pitanju frizure, već i njega. 'Osobito Zagrepčanke spremne su na promjene i uvažavaju sugestije, što mi je jako drago,jer upravo tada do izražaja dolazi kreativna strana frizera', rekao je Roman i dodao da su naše damice uvijek spremne izdvojiti novac za dobru frizuru, pa čak i u vrijeme krize koje je u ovom sektoru, čini se, sasvim prošla.

Kako kaže Roman, kod njih u salonu je uvijek veselo, uvijek padaju neki dogovori, pregovori, prepričava se, komentira, snimaju se selfiji – nikad dosadno. No Roman, je kaže, maksimalno predan poslu, svakoj se klijentici i klijentu maksimalno preda, a tako i njegova stručna ekipa. Promašaja, kaže, nije imao, no bez prigovora ne može proći baš svaki dan. 'Zna se dogoditi, primjerice, da klijentice prigovore dok je boja još mokra, misle da je pretamna ili pak presvijetla pa se uplaše i na meni je da im objasnim kako će to izgledati u konačnici i da ih smirim. Na kraju su zadovoljne', otkrio je Roman koji je tijekom karijere morao naučiti i improvizirati i sve ga to izgradilo kao danas vrsnog frizera.

'Radio sam za jedan domaći modni spektakl i sjećam se da smo na raspolaganju imali svega sat vremena prije revije, u zadnji čas smo modelima potpuno promijenili fizure vodeći se po principu 'što jednostavnije', a na kraju je to izgledalo odlično', ispričao je Roman kojemu je, priznaje, sve draže biti u salonu jer se tamo osjeća energija ljudi.

Linker
12. travanj 2024 08:45