Za svježu kožu

Vjerovali ili ne, roler za lice bez ovog trika ne djeluje

Postoji novi način da regenerirate svoju kožu, a riječ je o hladnoj terapiji. Napravite mjesta u svom zamrzivaču za spremanje novog alata - valjka od žada.

Najstarija primjena liječnika, koja datira iz pedesetih godina prošlog stoljeća, je korištenje tekućeg dušika za liječenje problema poput bradavica ili pjega od sunca. Riječ je o krioterapiji, odnosno hladnoj terapiji koju često koriste sportaši za ublažavanje sportskih ozljeda.

Unatoč svojoj dugogodišnjoj dermatološkoj upotrebi, krioterapija je s vremenom evoluirala, kao i njega kože. Budući da i potrošači i brandovi neprestano traže najnovije i najveće inovacije, ne čudi što industrija ljepote koristi moć leda.

Predviđa se da će cjelokupno tržište krioterapije dosegnuti 392 milijuna dolara do 2030., prema prognozama Allied Market Researcha.

Krioterapija je usluga koju nude dermatolozi i wellness mjesta u kojima se ispareni dušik, ohlađen na temperaturi ispod nule, pumpa iz uređaja nalik crijevu na lice, vrat i dekolte. Kolokvijalno poznat kao frotox, bezbolan (za većinu) postupak ima gotovo trenutni učinak uklanjanja crvenila te odlično zateže kožu.

image

Valjak od žada

PEXELS

“Izuzetno niske temperature tekućeg dušika sužavaju krvne žile, što zauzvrat pomaže u ublažavanju crvenila ili natečenosti koja nastaje zbog premalo sna‘‘, kaže dr. Maiman.

"Prije su ljudi govorili: ‘Pljusnite se po obrazima, izgledat ćete lijepo‘, pa je možda upravo to ono što potrošači smatraju privlačnim", o krioterapiji i tretmanima hlađenja, kaže Macrene Alexiades, dr. sc., profesorica na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Yale.

“Kada dobijete reaktivnu vazodilataciju nakon hladne terapije, dobit ćete i malo otekline na koži”, dodaje.

Ali ako želite preskočiti toplice,postoje i drugi načini da osvježite svoje lice. Zapravo, postoji velika šansa da ste već eksperimentirali s krioterapijom, barem na neki način, a da toga niste ni svjesni.

Ako ste ikada stavili kremu oko očiju u hladnjak ili se opustili s par kriški krastavca preko očiju, onda ste na neki način iskusili hladnu terapiju.

image
PEXELS

Alat koji je sve započeo

Napravite mjesta u svom zamrzivaču za spremanje najnovijeg alata, a riječ je od valjku od žada. Učinci ledenog valjaka su kratkotrajni, ali obožavatelji se kunu da su rezultati vidljivi.

"Ledeni valjci mogu pomoći vašoj koži kada se probudite jer niske temperature mogu pomoći u smanjenju površinske upale", objašnjava Bruce Katz, certificirani dermatolog iz Amerike.

image

Njegujte kožu jednostavnim tretmanima kod kuće

PEXELS

Valja napomenuti da glavnu ulogu u ovoj metodi ima poludragi kamen žad. On je itekako cijenjen u istočnjačkoj, posebice kineskoj kulturi jer se za njega tvrdi da je kamen koji krasi nježnost i čistoća. Masaža rolerom potiče prokrvljenost kože, ublažava podbuhlost i natečenost, osvježava i tonizira ten te pomaže boljoj apsorpciji proizvoda u rutini njege.

U nastavku smo izdvojili dva modela rolera za lice od žada koje možete pronaći na hrvatskom tržištu.

image

Gua Sha Jade Roller za masažu lica, 220.00 kn

WEBSHOP.VALOVI.HR
image

Roler za lice od bijelog žada, 119,99 kn

PINKPANDA.HR
Linker
12. ožujak 2024 19:23