Profimedia, TEMP Rex Features
izvor nesigurnosti

Vanessa Hudgens: 'Mislila sam da su sve više žene pametnije, bolje i ljepše od mene'

Muku je mučila glumica i pjevačica zbog visine, a jednako tako i zbog kilograma, no s godinama je naučila tražiti rješenja za svoje nesigurnosti. U životu nas, shvatila je, upravo prepreke tjeraju budemo još bolji, još zdraviji i zadovoljniji sobom i ona je odlučila raditi na sebi.

Vanessa Hudgens, 29-godišnja glumica i pjevačica rođena u gradu Salinas u Kaliforniji, koja se proslavila ulogom Gabrielle u filmskom serijalu High School Musical, krasi novu naslovnicu magazina Women's Health. Za taj je magazin dala i intervju u kojem je govorila o brojnim detaljima iz svog intimnog svijeta, a to uključuje i odnos prema sebi i svom tijelu, prehrambenim navikama, načinu vježbanja... Osobito je dirljiv dio koji se odnosi na njezine mladenačke nesigurnosti koje je prate i danas, ali ih je naučila kontrolirati i postaviti se iznad njih.

'Budući da sam visoka 155 centimetara, uvijek sam nekako osjećala i vjerovala da su sve žene koje su više od mene samim time pametnije, moćnije, bolje, uspješnije', rekla je Hudgens. 'Gledala sam žene visoke primjerice 175 centimetara i meni se činilo da osvajaju prostor u koji ulaze. A s vremenom sam počela shvaćati da prostor možeš zauzeti i bez fizičke visine - svojim postupcima, postignućima, pogledima na svijet i mišljenjem. Sada, kad sam to raščistila sa sobom, sada se samo koncentriram na pitanje 'kako mogu postići još veće samopouzdanje?', dodala je.

Vanessa Hudgens
'Despierta America' TV show, Miami, USA - 02 Aug 2018, Image: 380792393, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features

S 18 je godina, kaže, shvatila da više ne može jesti sve što joj padne na pamet, pa se odrekla brze hrane i pazi što jede. 'Ponekad čak prakticiram post, a ponekad odbacim meso i jedem samo ribu i morske plodove. Našla sam te metode koje su se kod mene pokazale djelotvorne i gode mi povremeno. Inače se trudim jesti raznoliko', ispričala je.

Vanessa je najveću promjenu na sebi primijetila kad je promijenila način vježbanja. Vježba šest puta tjedno i to, rekli bismo, sve redom: pilates, balet, jogu, bicikliranje u zatvorenom te ide na planinarenje. 'Vježbanje je poput meditacije u pokretu. Probijaš se i preživljavaš, znaš da ćeš pobijediti ma kako naporno bilo', rekla je Hudgens.

Linker
17. travanj 2024 00:25