Posvećena njezi kože

Upoznajte ženu za čije se beauty radionice traži karta više

Renomirana formulatorica kozmetičkih proizvoda Mirela Ilenić zna sve tajne savršeno njegovane kože.

Koža je naš najveći organ i prva linija obrane tijela pa definitivno zaslužuje vrhunsku njegu izvana i iznutra. U želji da odaberemo proizvode koji će našem tipu kože najviše odgovarati te joj pomoći da što dulje ostane zdrava, lijepa i mladolika, okrećemo se raznim izvorima informacija - čitamo online recenzije kozmetičkih proizvoda, analiziramo sitna slova na ambalaži i konzultiramo se sa stručnjacima, a žena koja o kozmetičkim sastojcima zna apsolutno sve i pravo je vrelo beauty znanja jest renomirana hrvatska formulatorica kozmetičkih proizvoda i fitoaromaterapeutkinja Mirela Ilenić.

image
MARKO MIŠČEVIĆ/CROPIX

Iza nje je dvadeset godina iskustva na domaćem tržištu kozmetičkih proizvoda, od kojih je mnoge sama osmislila, bila je glavna formulatorica i direktorica hrvatskog brenda kozmetike Skinfinity, konzultantica za razvoj brojnih domaćih kozmetičkih proizvoda, suvlasnica je tvrtke Lively Pharma koja se bavi prodajom kozmetičkih sirovina i ambalaže, a 2018. pokrenula je i vlastiti brend kozmetike Gesha, bazirane na ekstraktu jedne od najcjenjenijih sorti kave koju uvozi iz Kostarike.

Uz sve to, ova energična 40-godišnja Zagrepčanka koja nakon edukacija u Zagrebu, Parizu i Milanu formuliranje kozmetike i kliničku aromaterapiju ima “u malom prstu”, već šest godina organizira uvijek odlično posjećene radionice za izradu različitih vrsta kozmetičkih proizvoda - od onih za lice pa do onih za njegu intimnog područja. Nedavno je, u povodu obilježavanja listopada kao mjeseca borbe protiv raka dojke, Mirela organizirala i radionicu za njegu kože žena koje prolaze ili su prošle kroz cikluse kemoterapije, angažiraju je kompanije koje žele za svoje zaposlenice organizirati radionicu kao formu teambuildinga, a bila je i gošća predavačica na nedavnoj radionici u organizaciji Glorije In posvećenoj njezi i zdravlju kože.

image
MARKO MIŠČEVIĆ/CROPIX

Mirela je tom prilikom poznatim sudionicama pomogla da naprave prirodnu kremu za ruke i ulje za njegu tijela, ali i odgovorila na brojna pitanja. Prvo je bilo - što sve spada pod prirodnu kozmetiku, čija je popularnost posljednjih godina jako porasla. Naime, dokazano je da su žene spremne platiti više za kozmetički proizvod koji se reklamira kao prirodni. “Teško je odrediti prirodnu kozmetiku jednom definicijom jer na tržištu postoji niz certifikacijskih kuća s različitim kriterijima koje treba zadovoljiti - od, primjerice, toga da više od 90 posto sirovina treba biti iz organskog uzgoja, do toga da nijedna ne smije biti životinjskog podrijetla ili da se kozmetički brend brine o količini otpadnih voda tijekom proizvodnje”, objašnjava Mirela, dodajući kako certificiranja nisu nimalo jeftina pa si ih neki odlični proizvođači ne mogu ni priuštiti.

image

Poznate gošće na radionici su uz Mirelino vodstvo izradile kremu za ruke i ulje za tijelo

MARKO MIŠČEVIĆ/CROPIX

Ona se sama, naglašava, prilikom formuliranja kozmetičkih proizvoda drži određenih načela od kojih ne odstupa bez obzira radi li za klijente ili sebe.

"Moja je kozmetika uvijek bez endokrinih disruptora, bez parabena, ne koristim mineralna ulja, ne koristim derivate petroleja, odnosno vazelin... Ukratko, ne koristim ništa što bi moglo na neki način negativno utjecati na ljudski organizam".

No, zato sam luda za aktivnim sastojcima poput hijaluronske kiseline i bakuchiola - prirodne alternative retinola koja se izvlači iz ploda Psoralea corylifolia”, otkriva Mirela.

Tijekom godina je održala mnoge radionice na različite teme, ali postoji konkretan odgovor na pitanje - što žene žele. “Uvijek su najposjećenije anti-age radionice, radionice na temu njege i zaštite kože ljeti, radionice za izradu kozmetike sa šljokicama te make-up radionice na kojima izrađujemo baš sve - od pudera do rumenila”, otkriva Mirela. Na radionicama bude od 15 do 20 polaznika, pokaznog su karaktera, na kraju radionice svaka sudionica e-mailom dobije prezentaciju, traju sat i pol do dva sata, tijekom kojih se radi pet formulacija, za njih se prijavljuje na društvenim mrežama i web stranici Mireille.me, a održavaju se na različitim lokacijama.

Kako nam je bilo na Gloria IN radionici prirodne kozmetike pod vodstvom Mirele Ilenić, pogledajte ovdje.

Linker
15. travanj 2024 05:01