IMAXtree
proljetni trendovi

Totalno drugačija od drugih: 5 beauty ideja za hrabre

Postati totalno drukčija od drugih nije nimalo teško - uz otkačene trendove uljepšavanja sa svjetskih modnih pista.

Skidanje "prašine" s kose

Odlazak na šišanje nekima je poput noćne more jer se često dogodi da iziđu iz salona s kosom nekoliko centimetara kraćom nego što su željeli. U tom je slučaju idealna tehnika za očuvanje zdrave i glatke kose "hair dusting". Riječ je o šišanju čiste isfenirane kose škarama kojima se skraćuju samo oštećeni vrhovi vlasi, i to uzdužno prema vrhu glave. Na taj se način ne dira dužina, a oštećeni se vrhovi odstranjuju - objašnjava Irena Dominić, vlasnica frizerskog salona Hair Box.

Getty Images

Žica kao nakit za nokte

Ljubiteljice inovacija u manikuri zasigurno na svom Instagram profilu prate Korejku Eunkyung Park, vlasnicu salona za manikuru Unistella.Naim,e osim što je poznata predvodnica trendova u nailartu, njena zadnja kreacija na noktima postala je hit čak i među minimalisticama. Riječ je o ukrašavanju plohe nokta tankom zlatnom žicom koja se pričvršćuje gelom, a njome se mogu oblikovati i stiletto nokti i 3D oblici ili, pak, uokviriti kutikula.

Efekt pauk trepavice

Često negativno percipirane, slijepljene trepavice u svijetu ljepote dobile su novi smisao. Guste i izdužene više nisu u modi, a ponovno su poželjne baš onakve kakve je nosila britanska manekenka Twiggy šezdesetih godina. Postižu se lako uz pomoć posebno kreiranih četkica jer su kozmetičke kuće 'nanjušile' da će ovako oblikovane trepavice ove sezone biti hit.

Getty Images

Maybelline Colossal Spider Effect maskara

Pastele na usnama

Šminkerice koje imaju pastelne pramenove u kosi - sada tim tonovima mogu obojiti i poljupce.

Mac ruž za usne iz kolekcije Colour Rocket (186 kn).

Slatke plavuše

Preljev od jagode dobio je novo značenje i nema veze sa sladoledom. Naime, trendseterice ove sezone svoje platinaste vlasti osvježavaju ovom 'slatkom' nijansom - poput britanskih manekenki Mary Charteris i Georgie May Jagger.

Getty Images

Schwarzkopf Professional Blond Me Instant Blush kratkotrajna boja za kosu u spreju (147 kn).

Linker
19. travanj 2024 22:34