Getty Images
Iskustvo koje bi ponovila

Zagrepčanka povećala grudi, a nitko nije ni primijetio: 'Svi su ispitivali zašto za tolike novce nisam napravila veće'

Zagrepčanka se u tridesetima odlučila na operaciju nakon što su joj grudi postale "ispuhani baloni" - odabrala je najmanji implantant, odlukom je najviše iznenadila svojeg partnera, ali zbog svoje odluke nikada nije požalila.

"Operirala sam grudi prije nekakvih desetak godina. Bila sam inače tip osobe koji nikad to ne bi napravio i moj partner je bio iznenađen mojom odlukom jer sam u trudnoći nosila trojku, i meni je to tada bilo previše. Osjećala sam se kao nasukani kit jer sam uvijek bila sportski tip. Na operaciju sam se odlučila nakon što sam prestala dojiti. Odluku sam donijela u samo tri dana, a odabrala sam polikliniku na temelju preporuke. Jednostavno sam se raspitala tko bi bio najbolji", otkrila nam je Zagrepčanka koja je odabrala najmanji mogući implantant prirodnog oblika suze.

"Danas se on jako rijetko uzima, ali meni ti okrugli silikoni ne izgledaju dobro. Žene ih često biraju pa im grudi budu "do brade", kao neki baloni. S druge strane, moju promjenu nitko nije primijetio, a ja sam bila iznimno zadovoljna. Implantanti su mi vratili samo izgubljen volumen, a rez se ne vidi jer je operacija rađena metodom ugrađivanja ispod mišića, kroz bradavicu. Boljelo me jako, operacija je bolna jer se rez radi ispod dojke i kroz bradavice, a nakon nje treba proći kroz jaku upalu mišića i mnogo masnica. Ja sam se štreberski držala uputa svoje kirurga i nosila sam dugo steznik, iako se često žene toga ne pridržavaju jer grudi izgledaju dobro već nakon tjedan dana. Jako je bitno da se masiraju, što je istovremeno i benefit za partnera", kaže nam uz smiješak, ali naglašava da je ona operaciju napravila isključivo zbog sebe.

Gorgeous brunette asleep on a bed
Getty Images

"Znam za nekoliko osoba koje su to napravile jer je frajer tako htio, dok je moj partner bio iznenađen mojom odlukom" govori Zagrepčanka i koja je uvjerena da je puno važnije raditi na samopoštovanju.

"Ok je ako nešto smatrate nedostatkom i želite izgledati bolje da se odlučite na to. Svi mi svašta radimo zbog izgleda, kako bi nam tijelo izgledalo harmoničnije. Nakon operacije su me svi pitali zašto sam nešto toliko puno platila, a nisam odabrala veće grudi. Mislim da to ne smije biti povezano, već treba izabrati veličinu koja odgovara tvojem tijelu, da ne izgleda sve napadno i nakaradno. Važno je ono što imaš u glavi i da je tijelo skladno i da nije ništa prenapadno, što je zapravo danas trend", priznaje nam i govori kako bi ponovno sve isto napravila.

"Nije se vidjela velika razlika, samo su moji ispuhani balončići bili popunjeni. Nitko ništa nije primijetio, morala sam se hvaliti svima", otkrila nam je Zagrepčanka koja je jedna od mnogih Hrvatica koje su odlučile povećati grudi. Prema podacima koje je podijelio plastični kirurg dr. Matija Miletić, svaka sedma žena u Hrvatskoj ima umjetne grudi.

promo

''Mlađe žene vole okrugle implantate koji daju nešto naglašeniji dekolte u odnosu na anatomski tj. suza implantat koji daje prirodniji rezultat jer je dekolte blaže naglašen", otkriva plastični kirurg dr. Matija Miletić te dodaje kako su razlozi odlaska pod nož različiti.

Brojne žene naprosto nisu zadovoljne svojom veličinom, neke odlaze zbog asimetrije, a tu je i ptoza ili viseće dojke kao posljedica trudnoće i dojenja, starenja žena. Ima tu i sekundarnih zahvata nakon već učinjenih operacija kao i zamjena već dosadašnjih implantata.

Linker
11. travanj 2024 10:36