Viktorija Rađa
 Vedran Peteh
POTPUNO JEDNOSTAVNE

Viktorija Rađa otkrila nam je tri najgore zablude kada je vježbanje u pitanju - i pokazala vježbe bez kojih ne može

Bivša pjevačica i natjecateljica showa "Ples sa zvijezdama" Viktorija Rađa (42) održava liniju i figuru na kojoj joj zavide i puno mlađe od nje. Nije sve u dobrim genima, za zavidnu liniju zaslužan je red, rad i disciplina - kako nam je kazala, Viktorija vježba posljednjih 25 godina, a u posljednje vrijeme redovna je u teretani pet dana tjedno. Za novi broj magazina Gloria otkrila je 5 vježbi za sve koji duge sate provode u uredu i pate od kroničnog nedostatka kretanja, a nama je otkrila vježbe koje možete odraditi bez odlaska u teretanu.

Splićanka sa zagrebačkom adresom Viktorija Rađa funkcionalne treninge odrađuje u Zona boutique health centru u Zagrebu, s trenerom Emirom Garibovićem. Kako kaže, s njima je od samih početaka, a trenutno se educira i za trenericu pa možemo očekivati treninge pod vodstvom Viktorije. Uz treninge i ples u kojima istinski uživa, ima nešto i u prehrani.

"Najčešće se držim nekog režima u prehrani, doduše što sam starija češće mi 'pukne film', kao i svima. Naučila sam da kao prvo treba slušati svoje tijelo, a kao drugo treba si dati malo oduška", priznaje, a zajedno s njom na režimu je i njezin suprug i bivši košarkaš Dino Rađa. Viktorija ističe kako paze na prehranu i zdravo se hrane, a preporučila nam je i doručak koji je pripremala svako jutro tijekom mjesec dana.

zagreb 31.10.2019
Viktorija Radja vjezbe
foto vedran peteh
Vedran Peteh
Viktorija Rađa

"U posljednje vrijeme vodila sam se protokolom Johanne Budwig, njemačke biokemičarke. Protein i aminokiseline iz ulja lana i lanene sjemenke su čudesan spoj i odlične za regeneraciju jetre. Posni sir i laneno ulje ili sjemenke smiksajte i pojedite uz orašaste plodove. Za one koji nemaju apetit ujutro preporučujem shakeove i slično, a tko ima, generalno je najbolje proteine - skuta, jaja i naravno voće", preporučila nam je.

"Samo rad i trening su zaslužni za moju dobru liniju, treniram pet dana u tjednu, a nekad prije sam i sedam. Sada sam uvela i ples u kojem jako uživam i "Zona" mi je drugi dom, to mi je postao ritual - buđenje, djeca, škola, doručak i Zona i onda počinjem s danom", kazala nam je Viktorija i priznala da svaki trening jedva iščekuje.

zagreb 31.10.2019
Viktorija Radja vjezbe
foto vedran peteh
Vedran Peteh
Viktorija Rađa

"Prije svega moraš biti veliki narcis kako bi se natjerao na trening, no onda jednostavno uđeš u to. Ja sam počela trenirati u 2 sata u noći - sve je u glavi zapravo i najgore je započeti. 'Od prvog u mjesecu', 'od ponedjeljka' i 'počinjem od Nove godine' - to su najgore tri zablude koje postoje", smatra bivša pjevačica.

Za ljetnu sezonu sprema se već od desetog mjeseca, no i ona kao i svatko lako "zastrani" pa je ponese raskoš blagdanskog stola i izobilje kolača. "Samo treba nastaviti s aktivnošću i onda si možeš dozvoliti blagdane", kazala nam je. Poznata Splićanka uživa u teretani, no ako nemate vremena u danu za takvu vrstu treninga, dnevno razgibavanje lako se odradi i kod kuće.

zagreb 31.10.2019
Viktorija Radja vjezbe
foto vedran peteh
Vedran Peteh
Viktorija Rađa

Sjedilački način života u modernom i ubrzanom dobu vodimo gotovo svi, a Viktorija nam je uz pomoć svog trenera Emira pokazala kako izvesti pet vježbi u vlastitom domu. 20 minuta tjelovježbe na dan ne oduzima puno vremena, a može itekako pomoći tijelu - razgibati ga i ojačati. Naglašavaju kako vrijeme ponavljanja određene vježbe nikada ne treba biti strogo zadano, već se treba prilagoditi svom tijelu, a od 5 do 10 ponavljanja jedne vježbe je optimalno.

1. Za razgibavanje kičme - vježba 'mačka' (10 ponavljanja po setu)

2. Za jačanje trbušnih mišića u neutralnom položaju (5 ponavljanja u lijevu stranu i 5 ponavljanja u desnu stranu po setu)

3. Vježba za jačanje nogu i leđa (10 ponavljanja po setu)

4. 'Wall slide' za mobilnost ramena (10 ponavljanja po setu)

5. Ženski sklek za jačanje trupa (10 ponavljanja po setu)

Linker
19. travanj 2024 01:35