Ekspresno mršavljenje

TikTok hit: Ovaj trening oduzima svega pola sata dnevno, a rezultati su vidljivi već nakon tjedan dana

Da je TikTok itekako ozbiljna društvena mreža čiji je sadržaj daleko širi od zabavnog, dokazuju brojni sportski izazovi za kojima je poludio cijeli svijet. Prije nekoliko dana pojavio se novi pod nazivom 12/3/30, a trend je započela influenserica i glumica Lauren Giraldo.

Novi izazov na TikToku oduševio je mnoge ljubitelje sporta, ali i one koji se pokušavaju riješiti kilograma u što kraćem roku. Riječ je o jednostavnom treningu na traci za trčanje koji obećava velike rezultate u svega nekoliko dana. Ovaj izazov, poznat i kao #12330 do sada ima više od 70 milijuna pregleda na aplikaciji, a nastalo je toliko javno oduševljenje da TikTokeri koji samo pričaju o ovom izazovu dobiju milijune lajkova.

Mnogi tvrde da im je ovaj izazov pomogao da izgube težinu, a navodno sagorijeva stotine kalorija u manje od sat vremena. U svakom slučaju, transformacijska iskustva potaknula su mnoge da ga isprobaju.

Izazov #12330 poseban je po tome što ima samo tri pravila koja su iznimno laka. Naime, potrebno je postaviti traku za trčanje na odgovarajući nagib (12) na određenu brzinu (3 milje po satu, odnosno nešto manje od 5 km/h) i trčati 30 minuta. Za vidljive rezultate potrebno je ponavljati vježbu 5 puta tjedno.

Čitajte i: Trening u nemogućim uvjetima: Video Marija Mlinarića postao je hit!

Djelovalo ili ne, izazov je odličan za donji dio tijela, kao i za zdravlje srca i krvnih žila, a stručnjaci potvrđuju da je u sklopu jednog treninga moguće sagorjeti od 400 do 800 kalorija. Ipak, smatraju kako je izvođenje istoga pet puta tjedno previše i da bi bilo idealno uključiti ga u kombinaciju s drugim treninzima - onim s utezima ili čak plivanjem.

TikTok je, čini se, idealno mjesto za pronalazak inspiracije ako ste u potrazi za savjetima glede zdrave prehrane, treninga, a može poslužiti i kao prva postaja u odluci za zdravijim načinom života.

Prošle je godine, tako, posebnu popularnost uživao "Teški 75" izazov koji je uključivao strogi plan prehrane, treniranje dva puta tjedno, hladan tuš i čitanje. Iako su stručnjaci pozivali na oprez s ovim rigoroznim planom, mnogi su ga obožavali, ali čini se kako je #12330 daleko lakši i sigurniji, a izgleda da doista pokazuje rezultate.

Linker
12. travanj 2024 20:22