Ljetna njega kože

Svježi i zaštićeni tijekom cijelog dana! Prirodni dezodoransi zdravija su alternativa običnima, a čuvaju i okoliš

S obzirom na to da u sastavu nemaju tvari koje čepe pore i sprječavaju znojenje, na njih se trebate naviknuti. No, neće vam biti žao jer će vam koža biti zahvalnija, a njihovim korištenjem štitite i prirodu.

Znojenje je ljeti čest problem čak i onih koji s time nemaju problema preko zime. Iako je ova pojava sasvim prirodna, uz nju se veže i neminovan neugodan miris koji se javlja zbog većeg broja bakterija na koži. Zato jer od velike važnosti uza sebe imati dobar dezodorans uz kojeg ćete ostati svježi zaštićeni u svako vrijeme.

No, neki od nas rade veliku grešku kada kupuju ovaj kozmetički proizvod - biraju antiperspirante koji sprječavanju znojenje što definitivno nije zdravo za naše tijelo jer se znojenjem izbacuju toksini i višak vode.

S druge strane, dezodoransi samo maskiraju neugodne mirise, iako često znaju podbaciti, a i jedni i drugi sadrže mnogo umjetnim sastojaka koji mogu iritirati osjetljivu kožu, izazvati crvenilo, upale i tamne mrlje, a nisu baš ni zdrvai za okoliš.

image
Prirodni dezodoransi ne sprječavaju znojenje, ali učinkovito štite od neugodnog mirisa i bakterija.
UNSPLASH

Jedan od takvih opasnih sastojaka su aluminijeve soli koje povećavaju rizik za nastanak raka dojke pa ih je preporučljivo izbjegavati u širokom luku. No, što onda koristiti, a da nas ljudi ne izbjegavaju zbog mirisa koji se šire ispod nših pazuha?

Rješenje su prirodni dezodoransi bazirani na nekim vrlo jendostavnim sastojcima i kao što im i samo ime govori - potpuno su prirodni ili barem u velikom postotku. Takvi dezodoransi dozvoljavaju tijelu da se prirodno znoji, no sastojci poput sode bikarbone, raznih prirodnih ulja moćnih biljaka, magnezija ili cinka učinkovito ubijaju bakterije koje uzrokuju neugodne mirise.

Kako znati da je dezodorans prirodan?

Prije kupovanja bilo kojeg proizvoda treba čitati sastav kako biste na svoju kožu stavljali samo najbolje. Prirodni dezodorans prepoznat ćete po tome što u sastavu nema aluminijeve soli, parabene i alkohol jer vam ovaj 'koktel' može zakomplicirati život. Zbog korisnih ulja u sastavu, prirodni dezići ujedno i njeguju osjetljivu kožu ispod pazuha i sprječavaju urastanje dlačica uslijed stalnog brijanja.

Donosimo nekoliko odličnih prijedloga dezodoransa s prirodnim sastojcima domaćih i stranih brendova.

image
Biobaza prirodni dezodorans, 40 kuna.
BIOBAZA
image
Green People dezodorans s aloe verom i probioticima, Terra Organica, 89,90 kuna.
GREEN PEOPLE
image
Dr. Hauschka dezodorans s kaduljom i metvicom, Feel Unique, 90,48 kuna.
DR.HAUSCHKA
image
Origins No Offense™ dezodorans bez aluminija i alkohola, Look Fantastic, 147,90 kuna.
ORIGINS
image
Moja Oaza Citrus Energy prirodni dezodorans, Ljekarna Coner, 64,90 kuna.
MOJA OAZA
image
Dr. Organic dezodorans s čajevcem, Ecco verde, 72,30 kuna.
DR. ORGANIC
Linker
16. travanj 2024 17:37