Getty Images/Profimedia/Splash
oslobodite grudi

Pokret protiv gravitacije: Svi žele dobrostojeće grudi

Bile male ili velike, trend je da su na slobodi, a uz sve blagodati kozmetičke industrije koje pomažu da cijeli dekolte izgleda zanosno, mnoge ljepotice podižu grudi - ljepljivom trakom.

Odbacimo grudnjake - poručuju sljedbenice trenda "braless", koji je stvorila modna industrija. Naime, prozračni i tanki materijali od kojih se posljednjih sezona rade majice, tunike i haljine ne podnose čvrste konstrukcije na grudima nego naprotiv - prirodan izgled. Malim, čvrstim i "dobrostojećim" grudima ne treba ništa, velikim i jedrim možda ipak neki mekani model koji se neće primijetiti, a takozvani push up, koji stvara lažnu sliku o izgledu i veličini grudi, totalno je nepoželjan.

To potvrđuju podaci iz modne industrije: L Brands, sestrinska tvrtka kuće Victoria’s Secret, u posljednja je dva mjeseca zabilježila pad prodaje grudnjaka sa žicom za 36 posto dok, je, s druge strane, za gotovo 60 posto porasla prodaja pamučnih topića i mekanih čipkastih modela. Bile grudi male ili velike, ove sezone poželjno ih je vidjeti "na slobodi" - ispod večernjih haljina, majica, sakoa... - ali uz jedan uvjet. Da budu njegovane, kao i cijeli dekolte, što danas nije teško postići uz tretmane koji prkose godinama i gravitaciji.

Splash

Za početak, kožu vrata i dekoltea treba jednako predano njegovati kao i lice: ujutro i navečer kružnim pokretima treba nanijeti hranjivo ulje, kremu, masku ili serum, a najbolji su oni na bazi pšeničnih proteina, karite maslaca, bademovog ulja i hijalurona. I to osobito za žene svjetlije puti, čija je koža osjetljiva na sunce i prije dobiva pigmentacijske mrljice i bore. Taj tip je i dizajnerica interijera Mirjana Mikulec (41) pa svaku večer na lice i dekolte nanosi ulje Bio-Oil, masnu kremu britanske marke Charlotte Tilbury, a jednom tjedno i masku francuske kuće Shiseido. Uz to, lani je dekolte pomlađivala mezoterapijom, a nedavno je isprobala tretman krvnom plazmom PRP (Platelet Rich Plasma, odnosno plazma bogata trombocitima) u zagrebačkoj Ordinaciji estetske kirurgije MM Medestetica kod dr. Matije Miletića.

Beauty Dekolte pomladjivanje PRP metoda
Mirjana Mikulec. Vizazist Terezija Vuic.
MM Medestetica, Zagreb
Fotograf Matej Dokic 010417
Matej Dokić

- Iako ne volim isticati grudi i dekolte, toj nježnoj koži svejedno posvećujem puno pažnje. Osobito otkako sam ušla u četrdesete, jer primjećujem bore na vratu i iznad grudi koje prije nisam imala kaže voditeljica emisije "In dizajn s Mirjanom Mikulec". Za razliku od nje, koja je pobornica suptilnog stila, holivudske zvijezde potpuno su besramne - barem što se tiče otkrivanja ženskih aduta. Glumica i model Emily Ratajkowski izjavila je da su joj grudi najvažniji dio tijela pa se ispod njenog dubokog dekoltea nikad neće ni nazirati grudnjak, a Viktorijina anđelica Kendall Jenner svoje jedro poprsje (veličina B) ističe pripijenim pamučnim haljinama i prozirnim mrežastim majicama ispod kojih joj se ocrtavaju bradavice.

Getty Images

Njezina starija sestra Kim Kardashian, pak, ima nešto raskošniji dekolte pa se protiv sile teže bori - ljepljivom trakom. Takozvanim izolirbandom podigne grudi od razine rebara prema ramenima i tako postigne efekt trenutnog "liftinga". Traka se ne vidi jer je postavljena tako da je i ono malo oskudne odjeće prekrije. A za one kojima takvi manje invazivni zahvati ne pomažu, ili nisu zadovoljne svojom veličinom, iz svijeta estetske kirurgije stigle su dobre vijesti: s implantatima Ideal, koje odnedavno koriste kanadski i američki liječnici, grudi izgledaju potpuno prirodno. Jer, umjesto silikona gelaste i relativno čvrste teksture, u njih su ubrizgana dva sloja solne otopine kojima je obložen silikon u sredini implantata. Zbog toga su grudi na dodir mekane i zategnute - i spremne za pokazivanje.

Kendall Jenner leaving The Villa restaurant after filming Keeping up with the Kardashians
<P>
Pictured: Kendall Jenner
<B>Ref: SPL1331315  050816  </B><BR/>
Picture by: Clint Brewer / Splash News<BR/>
</P><P>
<B>Splash News and Pictures</B><BR/>
Los Angeles:310-821-2666<BR/>
New York:212-619-2666<BR/>
London:870-934-2666<BR/>
<span id=Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

" style="width:100%"/>
Splash

Krvna plazma

Beauty Dekolte pomladjivanje PRP metoda
Mirjana Mikulec. Vizazist Terezija Vuic.
MM Medestetica, Zagreb
Fotograf Matej Dokic 010417
Matej Dokić

Postupak pomlađivanja dekoltea plazmom počinje vađenjem krvi klijenta (oko 4 ml), koja se pet minuta centrifugira u posebnom uređaju. Nastaje plazma bogata matičnim stanicama i faktorima rasta, koja se injektira u površinski sloj kože (epidermis) s, u prosjeku, 70 do 100 uboda, čiju bol neutralizira analgetska krema. Postupak traje od 10 do 15 minuta, prvi rezultati primjećuju se nakon mjesec dana, a efekt traje do godinu i pol. Za dekolte je dovoljna jedna epruveta (cijena joj je 3000 kuna), a kako je riječ o prirodnom tkivu, nema bojazni od alergijskih ili imunoloških reakcija.

Pomlađivanje hijaluronom

Naboranu i grubu kožu dekoltea u Poliklinici Milojević tretiraju - filerima. Restylane Vital Skinboosters se - slično kao kod mezoterapije - u malim količinama podjednako injektira u tretirano područje, a sadržava stabiliziranu hijaluronsku kiselinu. Tretman traje od 15 minuta do pola sata i nije bolan. Najčešće je dovoljna jedna ampula filera od 1 ml (cijena joj je 2800 kuna), a postupak se ponavlja tri puta u razmaku od mjesec dana. Filer Juvederm Volite je, pak, dovoljno injektirati samo jednom (dvije ampule po regiji) te pomlađeni dekolte održavati svakih šest ili devet mjeseci.

Laserom po dekolteu

Smećkasta pigmentacija nastala fotooštećenjem, proširene krvne žile i bore - tri glavna 'pečata' koji simboliziraju starenje vrata i dekoltea - uklanja novi laser Palomar ICON u Poliklinici Manola. Zapravo je to spoj lasera i intenzivne pulsirajuće svjetlosti (IPL), a ima i 'čitač' melanina te sustav hlađenja koji postupak čini ugodnijim. Tretman traje do pola sata, nakon njega ostaje blago crvenilo koje se povlači tijekom jednog ili dva dana, a katkad nastaju i krastice - pogotovo kod osoba koje imaju izražene smećkaste pigmentacije. Potrebna su dva do četiri tretmana (cijena jednog je do 3000 kuna) u razmaku od dva tjedna.

Linker
19. travanj 2024 06:33