Top izbor

Parfemi s notom mandarine neodoljivi su začin hladnim jesenskim danima, imamo pet najboljih

Iako su jesen i zima obično rezervirani za nešto bogatije, 'teže' parfeme čije note zbog hladnijih temperatura ne isparavaju tako lako, pravila su tu da se krše. Drugim riječima, zašto ne bismo baš sada nosili parfeme koje obično nosimo ljeti? Donosimo vam pet mirisa s notom neodoljive mandarine.

Mirisi sa sočnim, osvježavajućim notama citrusa mogu nam podignuti raspoloženje čak i za najhladnijeg i najdosadnijeg jesenskog dana punog naoblake. Umjesto da se zalijevamo teškim mošusom i vanilijom koji nas mogu samo uspavati, dva tri šprica parfema s citrusnim notama brzo će nas vratiti na kolosijek, dati nam polet i poboljšati koncentraciju.

Ne čudi što su upravo eterična ulja mandarine, naranče, limuna i grejpa izvrsna za masažu i aromaterapiju, a limunada jednako krijepi i ljeti i zimi. Osim što je odlična u očuvanju imuniteta, bilo da od nje radite sok ili je direktno jedete, mandarina je sve više zastupljena i u parfemima jer divno oživljava parfemske kompozicije. Donosimo vam pet parfema u kojima glavnu ulogu igra upravo mandarina:

Tom Ford - Sole Di Positano

Uniseks parfem privlačne bočice koja podsjeća na more karakteriziraju gornje note mandarine, lista limuna i petit graina koje se savršeno stapaju s cvjetnim notama ylang-ylanga, jasmina i đurđevka. Za toplu notu tu je mošus, sandalovina i mahovina u bazi.

Jo Malone - Lime, Basil & Mandarine

Kada govorimo o niche parfemima, nikako ne možemo izostaviti Jo Malone parfeme, a jedan od njihovih najpoznatijih je upravo ovaj s mandarinom u gornjim notama. Osim ovog citrusnog voća, tu je i limeta koja podsjeća na vruće dane na karipskim plažama, bergamot, vetiver i bosiljak koji mu daje vrlo zanimljiv štih.

Juicy Couture - Oh So Orange

Za one koji vole nešto slađe, a opet citrusne mirise, tu je novi Juicy Couture. Voćni štih daje mu kombinacija mandarine, kumquata i crvenih bobica, a slatku šlag i mošus.

Floraïku - Wind In My Hand

Jedan vrlo jednostavan, a upečatljiv parfem dolazi iz parfemske kuhinje brenda Floraïku koji odgovara i ženama i muškarcima. Gornja nota je mandarina, srednja čaj mate iz Paragvaja, a baza je tamjan.

Moschino - Toy 2

Toy 2 iz modne kuće Moschino zabavna je verzija originalnog Toy-a iz 2014. godine. Ako ste voljeli Toy, voljet ćete i 'dvojku', a osvojit će vas upravo mandarina koja s jabukom, magnolijom, božurom i sandalovinom radi vrlo svježu, a opet ugodnu kompoziciju. Upravo mini verziju Moschino Toy 2 parfema možete pronaći uz magazin Gloria Glam.

Linker
18. travanj 2024 03:35