Splash News
Gluma je samo jedan dio posla

Dakota Johnson otkrila fitness plan koji ju je pripremio za golišave scene u filmovima

Nije lako skinuti se pred kamerama, pogotovo ako moraš glumiti uz jednog od najpoželjnijih muškaraca na svijetu...

Pred 28-godišnju glumicu Dakotu Johnson redatelji su stavili težak zadatak.

U franšizi "Pedeset nijansi sive" zadatak joj je utjeloviti glavnu junakinju, o kojoj obožavatelji već imaju viziju na temelju knjiga autorice E. L. James, a pritom se u mnogim scenama publici prikazati potpuno gola - na velikom platnu.

Marljiva Dakota golišave scene nije mogla prepustiti slučaju pa je, poput prave profesionalke, za svaki film vježbala mjesecima, a Harper's Bazaar otkrio je i kako su izgledale njezine pripreme za najnoviji film "50 nijansi slobodniji".

USA. Dakota Johnson and Jamie Dornan in the  ©Universal Pictures new movie: Fifty Shades Freed (2018). 
Plot: The third installment of the 'Fifty Shades of Grey' trilogy., Image: 362779396, License: Rights-managed, Restrictions: Supplied by Landmark Media. Editorial Only. Landmark Media is not the copyright owner of these Film or TV stills but provides a service only for recognised Media outlets., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Landmark
Profimedia, Landmark

Kako bi postigla zavidnu formu, Dakota je unajmila trenericu Ramonu Braganzu, poznatu po metodi "3-2-1 Fitness Training", a kojoj se na popisu slavnih klijenata nalazi i Jessica Alba. Jessica s Ramonom trenira od svoje 17 godine, a uz nju vježbaju i Halle Berry, Amanda Seyfried, Anne Hathaway i Kate Beckinsale.

Ramona i Dakota posebnu su pažnju posvetile jačanju ramena i vježbama zbog kojih trbuh postaje ravan, stražnjica čvrsta, a ruke vretenaste.

Svaki trening uključivao je i 30-minutne kardio vježbe, a kako Dakoti ne bi bilo dosadno, Ramona je u rutinu umiješala i plesne pokrete, jogu, pilates i kickboxing.

Glumica je vježbala s laganim girjama kako ne bi pretjerano napumpala mišiće, ali je na gotovo svakom treningu oko gležnjeva nosila utege.

Vježbala bi i na setu, u prikolici koja je dovoljno prostrana za izvođenje iskoraka, čučnjeva, plankova i trbušnjaka.

Prije napornog treninga s Ramonom, Dakota bi često odradila i sat joge u zagrijanom prostiru, kako bi joj cirkulacija proradila, a tijelo dobilo fine, izduljene mišiće.

avant-premičre du film CINQUANTE NUANCES PLUS CLAIRES - Mardi 6 février ŕ la Salle Pleyel en présence de :
Dakota Johnson - 'Fifty Shades Freed' Paris Premiere on February 6th, 2018., Image: 362529219, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, KCS Presse
Profimedia, KCS Presse

Linker
18. travanj 2024 09:13