Getty Images/iStockphoto
KOLAGEN

Čarobni napitak za blistavu kožu koji preporučuju nutricionisti

Na nedostatak kolagena, koji mnogi nazivaju i ljepilom našeg tijela, prva će nas upozoriti naša koža – već nakon 25. godine života se smanjuje mogućnost njegove obnove što se najprije vidi kroz pojavu bora, celulita, suhe kože i kose.

- Sa starenjem se proizvodnja kolagena smanjuje. Opuštenija koža, više bora i smanjena elastičnost prvi su znakovi njegovog nedostatka, a loša prehrana, poput one koja obiluje šećerima, dodatno troši zalihe kolagena zbog čega koža gubi sjaj – objasnio je nutricionist Josh Axe na svojem blogu i dodao kako se svemu tome može doskočiti dodavanjem kolagena u ampulama ili prahu u svakodnevnu prehranu te .

Izdvojio je istraživanje koje je pokazalo da se ženama koje su osam tjedana konzumirale više od 2.5 grama kolagena svakodnevno poboljšala elastičnost i hidratiziranost kože. Zbog toga se radi o jednom od najboljih sastojaka dostupnih za njegu kože, ali bolji ten nije njegova jedina prednost.

Blistava koža

Povećanje razine kolagena će pomoći u učvršćivanju kože, povećat će njezinu zaglađenost i pomoći u obnavljanju stanica kože

Smanjenje bolova

Zbog gelaste strukture kojom prekriva kosti i s obzirom na to da je građevni element hrskavice odličan je za bolne zglobove i njihovu regeneraciju.

Učinkovitiji metabolizam

Kolagen ubrzava metabolizam te podiže energiju, a pomaže i kod razvoja i regeneracije mišića - koji sagorijevaju više kalorija nego masno tkivo.

Linker
14. travanj 2024 04:09