Getty Images for Coachella
uvijek ustrajna

Beyonce stala na vagu i pokazala koliko je imala kilograma prije nego je krenula s rigoroznom dijetom

Na popularnom festivalu pjevačka diva trebala je nastupiti 2017. godine, no nenadano je ostala trudna s blizancima, pa je njezin nastup bio odgođen za godinu kasnije. Za njega se pripremala napornim treninzima i striktnom prehranom što je podijelila s obožavateljima diljem svijetom, no tek je sada otkrila koliko je zaista izgubila kilograma.

O nastupu Beyonce (37) na Coachelli 2018. godine dugo se pričalo, a i tada se nestrpljivo očekivao. Pjevačica i glumica nastupala je samo deset mjeseci nakon što je rodila blizance Rumija i Siri, a već nakon porođaja u lipnju 2017. godine krenula je s treninzima kako bi izgubila kilograme nakupljene u trudnoći.

44 dana prije nastupa Beyonce je počela sa svojom dijetom i izazovom "22 Days Nutrition" koji se bazira na veganskoj prehrani, u prvom redu na avokadu. Iz prehrane je izbacila gotovo sve - meso, ugljikohidrate, šećer, alkohol, mliječne proizvode i ribu. Više od godinu dana nakon nastupa, sada je na Youtube kanalu podijelila video koji je zabilježio njezino fitness putovanje dugo mjesec i pol.

"Dobro jutro, sada je 5 ujutro i počeo je prvi dan moje pripreme za Coachellu", govori pjevačica u videu te staje na vagu. "Noćna mora svake žene...79 kilograma, dug je put pred nama", nastavlja na snimci koja pokazuje detalje njezinog treninga, pripreme koreografije i prehrane. Otkrila je kako je nakon rođenja blizanaca imala gotovo 100 kilograma, točnije 98 i bila je ustrajna na tome da se vrati na svoju kilažu. Nakon poroda se osjećala kao žena u tuđem tijelu, kazala je.

INDIO, CA - APRIL 14:  Beyonce Knowles performs onstage during 2018 Coachella Valley Music And Arts Festival Weekend 1 at the Empire Polo Field on April 14, 2018 in Indio, California.  (Photo by Larry Busacca/Getty Images for Coachella )
Getty Images for Coachella

Supruga repera Jay-Zja, koji se također pridružio njezinom izazovu, cijelo je vrijeme vježbala s tvorcem plana ove prehrane, Marcom Borgesom. Iako njegov plan sugerira 22 dana takve prehrane, pjevačica ga se pridržavala svih 44 dana koje je imala prije nastupa na festivalu. Priznala je da put nije bio lak - od stroge dijete, do napornih treninga i majčinske uloge. Uz tek rođene blizance, Beyonce je majka sedmogodišnjoj kćeri Blue Ivy.

Ideja koja se krije iza ovog izazova leži u tome da je potreban 21 dan kako bi se "razbila" navika. 22. dana dijete tijelo shvaća da je krenulo s novim , zdravijim navikama.

Pjevačica se plana prehrane 22 Days Nutrition već držala 2015. godine, zajedno sa suprugom. Tada su krenuli s promoviranjem veganske prehrane, a Beyonce se pohvalila kako je nakon prelaska na prehranu koja se temelji isključivo na biljnim namirnicama primijetila velike rezultate.

"Imala sam više energije, koža mi je blistala, a nisam morala izbaciti ugljikohidrate", kazala je tada. Njezin nastup prikazan je i u dokumentarnom filmu iz 2018. godine "Homecoming" koji je izašao na Netflixu. "Nekada sam mogla vježbati 15 sati u komadu, a danas kad imam djecu i supruga i moram se brinuti za svoje tijelo i to više ne mogu raditi", ispričala je u filmu iz prošle godine.

Linker
20. travanj 2024 03:06