BRISANJE NARANČINE KORE

Anticelulitne masaže kao brži put do samopouzdanja: Sve što trebate znati o popularnim tretmanima

Anticelulitne masaže popularan su način rješavanja nesigurnosti zbog celulita stoga donosimo mali vodič o vrstama tretmana i načinu na koji djeluju.

Svi bismo voljeli na plaži zasjati u punom sjaju, bez naših nesigurnosti i s punim samopouzdanjem. Ipak, današnji ubrzan način života ne daje nam previše vremena za rad na sebi, pa se često nađemo u moru nezadovoljstva. Iako bismo svoje tijelo trebali prihvatiti kakvo ono jest i u skladu s tim biti zadovoljni, nekih stvari koje nas "bodu u oko" možemo se učinkovito riješiti kroz nekoliko tretmana i biti zadovoljni radom na sebi.

Celulit ili narančina kora, kako se popularno naziva, čest je problem mnogih žena, zbog čega su se i razvili anticelulitni tretmani. Postoji više vrsta tih tretmana, odnosno masaža, a sve funkcioniraju na sličnom principu - na metodi eliminacije masnog tkiva i vraćanja elastičnosti koži.

image
Masaže eteričnim uljima osim što smanjuju celulit, opuštaju psihu.
PEXELS

Anticelulitnom masažom ubrzava se učinak vježbanja, smanjuje se gustoća tkiva te se poboljšava cirkulacija krvi i povećava se proizvodnja kolagena koji dovodi do zatezanja.

Čitajte i: Kako odabrati pravu anticelulitnu masažu? Sve tajne stručnih tretmana otkrili nam majstori jedne posebne metode

Masažom koža postaje mekša, sjajnija i zdrava, a mišići se opuštaju čime se organizam puni energijom. Zbog psihičke opuštenosti, masaže poboljšavaju koncentraciju, djeluju antistresno i rješavaju problem nesanice.

image
Masaža vakuumom jedna je od najpoznatijih anticelulitnih masaža.
PEXELS

Anticelulitne ručne masaže su intenzivnije od običnih masaža za opuštanje, ipak, ne smiju ostavljati tragove na tijelu, odnosno podlijeve. Također, važno je napomenuti da idealna univerzalna anticelulitna masaža ne postoji, već ju masažer predloži klijentu s obzirom na tip kože, debljinu, željeni efekt i tome slično.

Lipomassage tretman

Ovim neinvanzivnim i bezbolnim tretmanom odstranjuje se masno tkivo otporno na dijete i vježbanje, a nakon samo šest tretmana, koži se vraća elastičnost, dok se tijelo opušta od stresa.

image
Anticelulitne masaže su grube, ali ne smiju ostaviti tragove na koži.
PEXELS

Riječ je o uređaju koji u svoju komoru uvlači kožne nabore kojima pomoću motoriziranih valjaka smanjuje gustoću tkiva.

Čitajte i: Žene napokon mogu predahnuti! Jedan tretman i zaboravite na celulit sljedećih pet godina

Masaže eteričnim uljima i vakuumom

Anticelulitne masaže eteričnim uljima sagorijevaju masnoću te smanjuju celulit zatežući kožu i tkivo, dok masaže vakuumom stimuliraju rad limfe, razbijaju celulit i masno tkivo te na taj način učvršćuju kožu. Na tretirano područje, a najčešće bedra i stražnjicu ručno se umasira anticelulitna krema i ulje za masažu te se vakumom pomoću posebnog aparata i staklenih čašica masira tretirani dio tijela po principu usisavanja, tj. razdvajanja vezivnog i masnog tkiva. Tretman traje pola sata, a kontradikcije su upalne bolesti kože, tumori, veliki madeži, problemi sa zgrušavanjem krvi, proširene vene te kapilare sklone pucanju. Iste kontradikcije jednake su i za druge vrste anticelulitnih masaža.

Limfna drenaža

U kombinaciji s celulitnim tretmanima, limfna drenaža učinkovito reducira celulit, a neinvazivan i potpuno bezbolan tretman ultrazvukom zagrijava određena područja čime potiče lučenje toksina i viška masti.

Maderoterapija

Maderoterapija je još jedan u nizu anticelulitnih tretmana u kojem se korištenjem specijalnih masažera od prirodnog drveta uklanjaju masne naslage s toksinima i ostatkom vode, a rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana. Jedna serija podrazumijeva okvirno 10 do 12 tretmana između dva menstrualna ciklusa.

Linker
08. travanj 2024 05:28