mirisno ljeto

5 malih trikova zbog kojih će vam parfem ovog ljeta dulje trajati

Make-up trikovi i male tajne za savršenu frizuru vrlo su uobičajeni, ali jednako tako postoji nekoliko načina na koji možete osigurati da stalno mirišete odlično.

Donosimo vam nekoliko tajni pomoću kojih ćete produžiti svoj omiljeni miris ovog ljeta, ali i nakon njega. Ovo su stvari koje vjerojatno niste znali pa ih zbog toga niste ni prakticirali, ali dobre vijesti su da ove navike možete jednostavno uključiti u svoju dnevnu rutinu.

Kombiniranje

Većina ljeti preferira lakše i svježije mirise. Možete svoju odjeću najprije našpricati maglicom, a nakon toga prošetati kroz oblak svojeg omiljenog parfema koji ste špricnuli u zrak - i koji će lagano pasti na vašu kosu i tijelo. Ako smatrate da vam miris ne traje dovoljno, kombinirajte ga s losionom iz iste linije ili s nekim jednostavnim, neutralnijim notama.

fresh Pink Moschino (100 ml, 599 kn)

Obrnuti proces nanošenja

To je još jedan trik u slojevitom nanošenju - samo drugačijim redoslijedom. Nanesite losion za tijelo tek nakon parfema i na taj ga način "zarobite". Tako ćete stvoriti barijeru preko kože koja će spriječiti da parfem brzo ishlapi.

Hidratizacija

Vjerojatno nikada ne biste pomislili na to, ali isušena koža je neprijatelj dugotrajnosti parfema. Ako je suha i ispucala, smanjuje mogućnost upijanja ulja u kožu i spajanje s našim kemijskim sastavom. Još jedan razlog da stalno uz sebe imate vodu.

Muški parfem Mr. Burberry (50ml, 518kn)

Mjesto na kojem ga držite

Od velike važnosti je i mjesto na kojem ste odabrali držati svoju dragocjenu bočicu. Parfemi su poput vina - ako su previše izloženi svjetlu ili vrućini, brže će se "potrošiti". Gornje note će "izgorjeti" i ostat ćete bez blistavog uvoda koji vaš omiljeni miris može ponuditi. Ovaj problem možete jednostavno izbjeći: nemojte svoje parfeme izlagati tim elementima, već ih smjestite na hladno, suho i tamno mjesto - poput hladnjaka.

Koncentracija

Ako vaš najdraži miris ne traje onoliko dugo koliko biste vi htjeli, postoji još jedna stvar koju treba uzeti u obzir. Možda jednostavno trebate onaj s višim postotkom parfema. Odnosno, kupite drugu verziju. Kada gledate mirise u dućanu možete primijetiti da postoje 'Eau de Cologne,' 'Eau de Toilette,' 'Eau de Parfum' i 'Extrait'.To nisu samo neki elegantni nazivi: radi se o količini parfemskog ekstrakta u toj bočici. Što ga je više, to će dulje trajati i bit će jači i kompleksniji miris. Ako vas 'Eau de Toilette' iznevjeri u roku od dva sata, dajte priliku 'Eau de Parfum' verziji koja će vas najvjerojatnije usrećiti.

Dovana miris, Sylvaine Delacourte (100 ml, 1050 kn)

Linker
23. travanj 2024 18:00