Medeni tretman

Slatko, ljepljivo i djeluje: Tapkanje medom učvršćuje kožu i licu daje poseban sjaj

Ovaj ritual njege lica udružuje pozitivno djelovanje sastojaka iz meda s višestrukim učincima lagane limfne masaže.

Među različitim prirodnim estetskim metodama namijenjenima njezi i boljem izgledu kože, sve se više govori o tapkanju medom po licu, tehnici koja udružuje dobrobiti vrijednih sastojaka iz meda i limfnu masažu. Med se za njegu kože koristi od davnina, zbog antimikrobnog, protuupalnog i hidratantnog djelovanja, a limfna masaža potiče detoks, učvršćuje kožu lica, vrata i dekoltea te koži daje blistavost.


Brojni pozitivni učinci

Ovom se metodom učinkovito potiče kretanje limfe, čime se ubrzava izbacivanje toksina, čišćenje od akni ispod kože i na njenoj površini i ublažavanje upale. Pojačava se i cirkulacija krvi, a to pak znači pomoć u posvjetljivanju mrlja, ubrzavanju zarastanja rana, smanjenju natečenosti i vraćanju elastičnosti koži.

Tapkanje medom, uz to, djeluje kao blagi piling koji kožu čini sjajnijom, čvršćom i punijom, a i priprema kožu za lakše apsorbiranje sastojaka iz seruma i drugih proizvoda koje ćete nanositi poslije rituala s medom.

image

Tapkanje medom ima brojne koristi

DEPOSITPHOTOS

Kako utapkavati med

Prvo očistite lice nježnim sredstvom, umijte se, osušite kožu, zagladite i povežite kosu. Zagrabite jednu čajnu žlicu meda pa je prstima razmažite po licu, vratu i dekolteu polaganim masirajućim pokretima. Tada počnite lupkati jagodicama prstiju po koži "kao da svirate klavir", savjetuju holistički estetičari. Možete koristiti prste naizmjence, ali možete tapkati i sa četiri prsta (dakle, bez palca) istovremeno, lupkajući nježno prema gore. Deset minuta tapkajte cijelo područje lica, vrata i dekoltea. Ako med postane previše ljepljiv, možete dodati koju kap vode na vrhove prstiju. Kad završite s tapkanjem, dodajte još nekoliko kapljica vode te masirajte pokretima prema gore. Za još više dobrobiti, ostavite masku na koži sljedećih deset do dvadeset minuta. Potom je isperite toplom vodom te kožu osušite mekanim ručnikom.

image

Nakon medenog tretmana koža će biti čvrsta i blistava

DEPOSITPHOTOS

Sirovi med

Nakon ovakvog medenog tretmana koža bi trebala biti čvrsta i blistava te izgledati najbolje moguće. Preporučuje se tretman tapkanja napraviti jednom do dva puta tjedno, najpraktičnije bi bilo neposredno prije tuširanja. Pobrinite se da jedini sastojak koji vam je za ovaj ritual potreban - med - bude doista kvalitetan i po mogućnost sirov, jer takav je bogatiji mineralima, vitaminima i ostalim korisnim sastojcima.

Linker
10. travanj 2024 23:45