isprobajte ga

‘Sirena oči‘ cool je trend koji definitivno želimo isfurati ove jeseni

Ključ ovog looka je u kombinaciji sjenila i olovke za oči koja daje mističan i seksi dojam.

TikTok platforma sve više uzima maha te na njoj svakodnevno "iskače" hrpa trendova od kojih su neki potpuno suludi do onih prilično cool.

Jedan od potonjih koji vidimo kao veliki hit u nadolazećem jesenskom razdoblju su "sirena oči", odnosno siren eyes. Riječ je o puno više seksi i odvažnijem načinu nošenja tuša za oči koji ostavlja dojam fatalne žene. Dakle, "sirena oči" look sličan je smokey-eye looku, ali je tajanstveniji i intenzivniji te ima oštrije rubove.

image

Bella Hadid

MATT BARON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Bella Hadid već godinama nosi svoju verziju ovog looka, a u prilog joj ide i to što ima bademast oblik očiju pa je završni dojam intenzivniji. No, čak i oni s drugim oblikom oka mogu postići isti efekt.

Kako dobiti "oči sirene"?

Vizažistica Lilly Keys za Allure je objasnila da je osnova ovoga looka kombinacija sjenila i olovke za oči. Za početak pahuljastim kistom nanesite na kapak svijetlo smeđu bazu i dobro izblendajte. Potom ravnim kistom nanesite tamnije sjenilo uz liniju trepavica na gornjem i donjem kapku.

Zatim slijedi repić - kosim kistom napravite oštar trokut na vanjskom kutu gornjeg kapka, a smeđom olovkom za oči pooštrite linije. I to je to! Ako želite, linije može napraviti intenzivnijima ako ih uokvirite s malo korektora koji ste nanijeli na čisti kist.

@stxph.h ?SIREN EYES TUTORIAL?step by step breakdown on how to achieve the viral #sireneye trend! ? hottest eye look evaaa #sireneyestrend #sireneyestutorial #makeuptutorials ♬ original sound - stephhui

Za ovaj look koristite samo mat sjenila jer s onim sjajnima ne biste postigli efekt kakav želite. Ako vam nedostaje sjaja, sjenilo sa šljokicama nanesite samo na sredinu gornjeg kapka, a look završite s malo highlightera u unutarnjem kutu oka i točno ispod vanjskoj dijela obrve.

Linker
15. travanj 2024 08:01