brinite o svojim zubima

Put do najljepšeg osmijeha lakši je nego ikada prije: U samo jednom danu zubima vratite stari sjaj i to brzo i potpuno bezbolno

Pravilna njega zuba uključuje puno više od četkanja, no ako ipak niste zadovoljni izgledom vaših zubi, postoji neinvazivna metoda koja vam u trenu vraća osmijeh koji priželjkujete.

Iako to prije nije bilo tako, danas je lakše nego ikada njegovati zube. Zubi su, baš kao i kože, prvi pokazatelji zdravlja organizma, a ako u njemu nešto ne štima, promjene se na zubima itekako vide. Loša oralna higijena neće za posljedicu imati samo ispadanje zubi i nastanak karijesa, već i niz drugih zdravstvenih problema kao što su problemi sa srcem, kronične upale, bolesti bubrega, dijabetes...

Iako smo naviku pravilne njege zubi trebali usvojiti od najranijih dana, nije se zgorega podsjetiti kako se pravilno brinuti o alatu kojeg koristimo svakoga dana.

Pravilno četkanje

Pranje zubi trebalo bi se provoditi dva puta na dan, a u nekim slučajevima (ako nosite aparatić) i nakon svakog obroka. Kod četkanja zubi mnogi rade kardinalnu grešku - prekratko peru zube i samo povlače četkicu lijevo desno, misleći da će ih tako adekvatno očistiti.

No, da bi se maknuo sav plak i ostaci hrane, svaki zub trebamo zasebno četkati i to nježnim kružnim pokretima, od naprijed, za i po gornjoj strani zubi, posebice kutnjaka. Također, dobro je tu i tamo četkicom izmasirati i zubno meso, ali jako jako nježno kako ne bi krvarilo. Optimalno vrijeme četkanja zubi je dvije minute.

Korištenje zubnog konca/dentalne četkice

Ako imate jako blizu postavljene zube, hrana se tamo može zadržati dosta dugo pa ju treba ukloniti zubnim koncem ili dentalnom četkicom. Njih možete nabaviti u svakoj ljekarni i drogeriji, a mogu vas spasiti od karijesa i ostalih dentalnih problema.

image

Zube četkajte kružnim pokretima u svim smjerovima!

DEPOSIT PHOTOS

Adekvatna četkica

Pretvrda četkica može iritirati desni, što često dovodi do krvarenja. Četkice s mekanim, a gustim vlaknima obavit će uspješan posao, čak i bolji od obične, tvrde četkice, a da pritom nećete oštetiti desni.

Njega jezika

I na jeziku se talože naslage nakon svakog zalogaja i konzumiranja pića pa i njemu treba posvetiti pažnju. Nježno iščetkajte površinu jezika te ga dobro isperite.

Brzo i jednostavno rješenje za lijepe zube

No, ako se adekvatno brinete o svojim zubima, no ipak njima niste zadovoljni, postoji brzo rješenje kako im vratiti lijep izgled. Naime, nekada ne možemo utjecati na promjene koje se događaju na našim zubima ili oni nastradaju zbog neke nezgode ili nas pak smeta prevelik razmak između zubi.

image

Prije i nakon stavljanja non prep zubnih ljuskica.

POLIKLINIKA KUSTEC

Većinu takvih problema možemo riješiti takozvanim "non prep" kompozitnim zubnim ljuskicama koje se implementiraju u jednom danu, potpuno bezbolno i ono najvažnije - bez brušenja zubi. Ovaj postupak poboljšanja estetike i funkcionalnosti zubi pruža Poliklinika Kustec, stomatološka ordinacija s preko 35 godina iskustva u dentalnoj medicini te osim ljuskica nudi i ugradnju dentalnih implantanata, rekonstrukciju kosti, usluge estetske konzervative, protetike i ortodoncije.

Što su non prep zubne ljuskice?

Riječ je o estetskim navlakama koje se postavljaju na prednju stranu prirodnih, zdravih zuba, a njihova najveća prednost jest ta što prirodni zubi ostaju netaknuti, što nije slučaj kod stavljanja keramičkih ljuskica. Stavljaju se injekcijskom tehnikom koja je reverzibilna pa se zubi, ako niste zadovoljni njihovim izgledom, mogu u jednom danu vratiti u prvobitno stanje i to bez brušenja, kao i kod stavljanja.

image

Prije i nakon stavljanja non prep zubnih ljuskica.

POLIKLINIKA KUSTEC

Tko je pogodan kandidat za ljuskice?

"Non prep ljuskice se najčešće preporučuju pacijentima s manjim estetskim nedostacima poput nezadovoljavajuće boje, veličine ili razmaka zubi. Ukoliko netko ima problema s dijastemama (razmakom među zubima) non prep ljuskice su odlično rješenje", poručuju iz Poliklinike Kustec.

Osim toga, postupak stavljanja non prep ljuskica u potpunosti je bezbolan te nema potrebe za anestezijom, a nakon stavljanja ljuskica nije potreban oporavak.

Kolika je trajnost ljuskica i kako ih održavati?

Kako kažu u Poliklinici, garancija za rad je pet godina, a očekivano trajanje ljuskica je deset godina, a objasnili su i kako ih svakodnevno održavati.

"Za održavanje ljuskica potrebno je provoditi svakodnevnu oralnu higijenu pranjem zubi dva puta dnevno, upotrebom zubnog konca te laganim masiranjem zubnog mesa mekanom četkicom za zube", poručili su iz Poliklinike Kustec.

Svoj termin i više informacija o postupku potražite na službenoj stranici Poliklinike Kustec, možete ih zapratiti i na Facebooku i Instagramu.

Linker
15. travanj 2024 17:59