PROFIMEDIA
Ljepota

Prognoza nije sjajna, neka vaš ten bude

Briše tragove umora, ublažava i prevenira bore, vraća licu sjaj... pogodite o kojem je vitaminu riječ!

Briše tragove umora, ublažava i prevenira bore, vraća licu sjaj... pogodite o kojem je vitaminu riječ!

"Najbolja podloga za savršen make-up je zdrava koža" - kaže stara kozmetička izreka koje se drže sve slavne svjetske beauty influencerice. I zato, prije nego što uložite u skupocjenu šminku, uložite u proizvode za njegu kože uz koje će vaše lice postati besprijekorna baza za vizažističke majstorije. Rana jesen pravo je vrijeme za korištenje proizvoda s vitaminom koji će otkloniti neželjene tragove ljeta poput mrlja uzrokovanih prekomjernim sunčanjem, ali i vašem licu dati novi, svježi sjaj.

image

Linija brenda Caudalie s vitaminom C

CAUDALIE

Riječ je o vitaminu C koji nije samo sjajan saveznik u borbi protiv sezonskih prehlada već i jedan od ključnih sastojaka u održavanju zdravlja naše kože i njezinog svježeg izgleda. Posebno je važan u ovog razdoblju godine, kad nam se čini da nam se ten koloristički ujednačio sa sivilom kišnog jesenskog dana.

image
CAUDALIE

Koje su sve prednosti vitamina C? Bogat je antioksidansima i štiti našu kožu od supstanci kao što su smog i dim, blokirajući oksidativni stres i slobodne radikale tj. neutralizirajući štetne molekule. UV zračenje i neka priroda stanja kože mogu izazvati neujednačenosti u tenu, odnosno mrlje i hiperpigmentacije, a vitamin C blokira uzročnike, tj. biokemijske reakcije odgovorne za nehomogenost kože te izbjeljuje postojećemrlje.

Ima odličan anti-age učinak jer potiče proizvodnju kolagena, ublažavajući bore i prevenirajući njihov nastanak.

Brojna istraživanjima dokazala su učinkovitost lokalno primijenjenog vitamina C u smanjenju bora, na tržištu je dostupan u različitim koncentracijama, a preporučuje se krenuti s onim slabijim te ga postupno uvoditi. Evo nekoliko prijedloga proizvoda koje vrijedi uključiti u svoju beauty rutinu.

image

Liftactiv serum s vitaminom C
268,63 kn/35,65 €, Vichy

VICHY
image

Serum s vitaminom C za područje oko očiju
349 kn/45,13 €, Kiehl‘s

KIEHL‘S
image

Vinergetic C+ Detoksikacijska maska za lice 180,80 kn/ 24 €, Caudalie

CAUDALIE
image

Koncentriratni vitamin C s efektom podizanja Triple C cure 949 kn/125,95 €, Reviderm

REVIDERM

Linker
26. travanj 2024 09:56