Getty Images/iStockphoto
ne možemo bez njih

Probajte im odoljeti: Ljeto će obilježiti pet ultimativnih beauty trendova idealnih i za plažu i za grad

Kada s ljetom dođu visoke temperature, sve što želimo jest ležati na plaži ispod suncobrana i po potrebi se ohladiti kupancem u moru. Make-up nam tada uopće ne treba, već samo dobar proizvod za zaštitu od sunca, no u toploj sezoni teško je reći 'ne' onima koji su kao stvoreni za ovo vrijeme.

Neki od vrućih beauty trendova već su godinama na tronu i to s dobrim razlogom. Trendseterice ih, baš kao i mnoge zaljubljenice u eksperimentiranje s kozmetikom, obožavaju i bez njih se ne žele pojaviti ni u gradu, a ni na plaži. Ove se godine ponovno nose proizvodi s visokim sjajem, kao i živahne boje na usnama i očima koje sjajno nadopunjuju jednako vesele modne kombinacije.

Ako vas privlači ideja da isprobate nešto iz svijeta ljepote što do sada niste, izabrali smo ultimativne beauty trendove koje će vladati ljetom 2020.

Šljokice, šljokice i još šljokica

Shimmeri, ulja i losioni sa sjajnim česticama divno reflektiraju sunčevu svjetlost i dodatno naglašavaju preplanuli ten. S obzirom na to da ljetne temperature ne podnose proizvode teških tekstura, birajte one lagane čak i ako imate suhu kožu jer biste se u protivnom mogli znojiti, što definitivno nije ugodno. Malo suhog ulja sa šljokicama na dekolteu, rukama i nogama sasvim je dovoljno da zablistate.

Odabrani hitovi: Ove haljine su toliko neodoljive da u njima želimo provesti cijelo ljeto

Woman floating on a white inflatable in swimming pool in a pink bikini. She is tanned in turquoise water wearing a sun hat.
Getty Images

U ovu kategoriju spada i highlighter kojeg možete nositi samostalno, bez da lice opteretite puderom i ostalom šminkom. Nanesite ga na vrh nosa, vrh obje jagodice, iznad obrva i na Kupidov luk (iznad usana).

Neonski je cool

Još jedan neizostavan trend pred kojim pokleknu čak i njegovi zagriženi protivnici jesu sjenila i tuševi u neonskim nijansama. Kako su intenzivni sami po sebi, uz njih vam ne treba ništa drugo.

Ako se odlučite za neonski tuš, nanesite ga u uz rub gornjih trepavica, a možete ga nositi i samo na donjima.

Sa sjenilom imate malo više slobode što se tiče svakodnevnih lookova - ne morate ga nanijeti na cijeli kapak, već će i malo sjenila u kutu oba oka biti dovoljno za moderan izgled.

Sjaj na usnama

Odzvonilo je mat ruževima! Barem ove godine... Sjajila su se vratila, baš kao i ruževi sjajnih i kremastih tekstura koji vizualno povećavaju usne i čine ih neodoljivima.

close up on lip gloss near shiny lips of woman isolated on grey
Getty Images/iStockphoto

Čak i tek malo prozirnog sjajila dovoljno je za ultimativni ljetni look. Sjajne usne, malo maskare i ulje sa zlatnim česticama uvijek su nepogrešiva kombinacija.

Prirodne obrve

Grube, iscrtane obrve također više nisu u modi jer stvaraju oštar i nepristupačan dojam. Umjesto toga, nose se prirodne obrve, nešto deblje i 'neurednije', počešljane prema gore i lagano popunjene. Takav look možete postići takozvanim tretmanom podizanja obrva, no jednako dobar rezultat dobit ćete i na sljedeći način: četkicu za češljane obrva pošpricajte lakom za kosu i njome potom počešljajte obrve prema gore, ali u smjeru njihovog rasta.

Umjesto laka za kosu možete koristiti i gel za obrve ili vazelin koji će napraviti sličan efekt.

Igra boja na trepavicama

I naše trepavice trebaju malo vlastite zabave. Crna maskara će uvijek biti klasik koji pali, ali poseban štih dobit ćete s maskarom u boji. Zelenom, ljubičastom, plavom, zelenom, ružičastom...izbor je na vama!

Ako imate jako svijetle trepavice, maskara u boji domah će biti vidljiva, no ako su nešto tamnije, nanesite par slojeva.

Kombinirajte više različitih boja, trepavice uparite s neonskim sjenilom ili intenzivnim sjajilom ili ružem. Mogućnosti su nebrojene. I ono najvažnije - ne bojte se eksperimentirati jer tko zna, možda baš van svoje komfor zone pronađete idealni ljetni look.

Čitajte i:

Spremne za ljeto? Donosimo vam dva savršena looka uz koje ćete biti kraljica plaže

Najljepši kupaći kostimi ove sezone: 25 odabranih modela i dezena koje bismo voljeli nositi na plaži

Modni dodaci koje volimo! Podižu svaku kombinaciju, a usto su i jako korisni

Nakon čuvene marmelade, stigao je novi inovativni luksuzni proizvod koji ćete obožavati - obećavamo

Ljeto uvijek donosi hitove: Na prvu smo se zaljubile u novi prirodni losion za sunčanje domaćeg brenda

Da bi vam morski poljupci bili slađi ovog ljeta posebnu pažnju posvetite i usnama

Linker
20. travanj 2024 01:39