Profimedia, ImageSource
Cijena ljepote

Zapanjujuća brojka - koliko žene doista troše na ljepotu

Mnoge žene ne mogu bez svojih malih svakodnevnih beauty rutina - od kremica za lice i anti-age preparata pa sve do make-upa bez kojeg ne izlaze iz stana. Ipak, sve to ima svoju cijenu. Iako se na prvi pogled ne čini mnogo, cifra koju prosječna žena u životu izdvoji za kozmetiku nije skromna.

Jedan dan novi ruž za usne, drugi dan nova krema, a na kraju mjeseca nova maskara - niti ne primijetite koliko ste potrošili, a račun se samo prazni. Ako uopće ne želite razmišljati o tome i zbrajati troškove, stranica s popustima Groupon napravila je to za vas. U svojem istraživanju pitali su korisnike koji kažu da povremno troše novac na kozmetiku koliko izdvajaju na preparate i otkrili da se radi o pozamašnoj svoti. Zaključili su da prosječna žena u životu za make-up i preparativnu kozmetiku izdvoji čak četvrtinu milijuna, odnosno 225 tisuća dolara u životu. Radi se o iznosu od četiri tisuće dolara godišnje, a nešto skromniji od žena su - muškarci. Oni u životu u prosjeku izdvoje 175 tisuća dolara na proizvode za uljepšavanje.

-->

Osim što je otkriveno da bi s tim novcima mogli kupiti i nekretninu, stranica Groupon naglasila je s godinama prestajemo trošiti toliko na make-up: u dvadesetima su u prvom planu ruževi, sjenila i rumenila, ali u tridesetima se događa zaokret i u prvi plan dolaze anti-age kreme.

Linker
23. travanj 2024 18:31