Getty Images
POZDRAVITE SE S PODOČNJACIMA

Zaboravite na microblading, svi pričaju o novom hitu trajnog šminkanja

Trajna šminka je u kozmetičkom svijetu postala gotovo rutinska kao i manikura, a uz vrlo popularno iscrtavanje obrva, poznato kao microblading, te eyeliner i ocrtavanje usana, čini se da nam stiže novi hit.

Uz dosadašnju ponudu trajne šminke, u kojoj neupitno prednjače tretmani kojima se trajno sređuju obrve, stiže novi potencijalni hit za sve šminkerice. Umjesto svakodnevnog nanošenja krema i korektora, za tamne krugove ispod očiju sada postoji trajnije rješenje koje je osmislio brazilski tattoo majstor Rodolpho Torres. On se specijalizirao u prikrivanju nesavršenosti na koži, a uz podočnjake, skriva i ožilje i strije. On najprije odredi ton kože, prilagodi tintu i prije nego krene s tretmanom, provjeri je li nijansa u potpunosti savršena te krene s nanošenjem pigmenta u sloj ispod površinskog sloja kože.

Razlika između ovog tretmana i microbladinga (osim što je ovdje u pitanju potpuna pokrivenost, a ne potezi u obliku dlačica) je u tome što se koristi trajna tinta. Nakon tretmana treba nanositi kremu za nadraženu kožu kako bi je umirilo i ubrzalo oporavak, a prvih nekoliko dana treba izbjegavati make-up.

S obzirom na to da se radi o novom hitu na kozmetičkom tržištu, sigurno će stići i do nas, ali možda u nešto drugačijoj verziji, sličnoj microbladingu. U tom slučaju će umjesto jednog odlaska na tretman, biti potrebna dva, a rezultati će trajati dvije do tri godine.

Linker
18. travanj 2024 21:21