Mali rituali

Za lavandu ste sigurno čuli, ali ova tri moćna i manje poznata sastojka su pravi spas za kožu

Kako bi vaša koža bila njegovana i odolijevala vremenu i vanjskim utjecajima, potrebno joj je pružiti najbolje. Mirisni buket s ekstraktima biljaka čiji listovi odlikuju srebrnaste nijanse nova je poslastica iz laboratorija L‘Erbolario od koje se više nećete odvajati.

Protekla godina je svima nama bila izuzetno teška i neizvjesna, no koliko god nam je zadavala muke, ipak smo u njoj pronašli nešto lijepo i vrijedno radosti. Kako nam se približava najljepše doba godine, božićni i novogodišnji blagdani, upravo se sada vrijedi podsjetiti na najvažnije stvari u životu - zdravlje i ljubav, kako prema drugima, tako i prema sebi.

image
Ugodite si češće, barem kroz male beauty rituale.
iStock

Mnogi od nas su u strci zaboravili na sebe i koliko je važno svakodnevno oplemenjivati i tijelo i duh, barem kroz male rituale koji nas na kraju napornog dana mogu razveseliti i dati nam elan za predstojeće izazove. Koža je ogledalo našeg zdravlja i na njoj se prvoj vidi umor, iscrpljenost ili pak negativan utjecaj nekih drugih čimbenika poput suhog zraka u zagrijanim prostorijama u kombinaciji s vanjskom hladnoćom.

Koži treba samo najbolje

Sve to za kožu predstavlja šok, a kako bismo joj olakšali, potrebno ju je redovito njegovati kvalitetnim proizvodima sa što prirodnijim sastojcima. Jedan od pionirskih brendova prirodne kozmetike, talijanski L'Erbolario, već je dugih 25 godina prisutan na hrvatskom tržištu, što znači da mu žene, ali i muškarci, iz godine u godinu poklanjaju vjernost.

Za kraj ove nimalo omiljene 2020. godine, L'Erbolario je osmislio dvije mirisne linije jer božićna atmosfera ne bi bila ista bez prepoznatljivih mirisa koji u nama bude predivne uspomene, raduju nas i opuštaju. Jedna od njih, linija Silver Bouquet, stvorena je u čast srebra, plemenitog metala koji još uvijek leži u sjeni svojih konkurenata, ali ima poseban šarm zbog kojeg mu se stalno vraćamo.

image
L'Erbolario Silver Bouquet i L'Erbolario Golden Bouquet linija.
L‘ERBOLARIO

Riječ je pravom mirisnom buketu s ekstraktima biljaka čiji listovi odlikuju srebrnaste nijanse, a bogati su aktivnim sastojcima koji vlaže, toniraju i štite kožu, čak i onu najosjetljiviju. Tako se u liniji mogu pronaći vrijesak, divlji pelin, muškatna kadulja te lavanda.

Vrijesak je bogat flavonoidima, triterpenima, taninima i polisaharidima, a ovaj moćan koktel je prava antioksidativna bomba za kožu koja neutralizira štetno djelovanje slobodnih radikala, poboljšava joj strukturu i umanjuje vidljivost bora. Divlji pelin također igra važnu ulogu u njezi kože jer ju tonizira, odnosno priprema za daljnju njegu i vraća joj optimalan pH faktor, te joj zbog visokog udjela vitamina C vraća sjaj.

Muškatna kadulja pak tonizira i osvježava, dok ljekovita lavanda, kraljica biljaka, daje ekstrakt bogat antocijanidinima i flavonoidima s antioksidansom i zaštitnim svojstvima.

Rutina njege koju ćete obožavati

Bilo da imate vremena na pretek ili imate kojih pola sata samo za sebe, rutinu njege je najbolje početi tuširanjem, odnosno otvaranjem pora. Gel za tuširanje s ekstraktima muškatne kadulje i vrijeska iz linije L'Erbolario Silver Bouquet nježno će očistiti kožu tijela, osvježiti je i pritom je neće nimalo isušiti.

image
Gel za tuširanje L'Erbolario Silver Bouquet.
L‘ERBOLARIO

Kako biste nahranili kožu i riješili je perutavih dijelova, odmah nakon tuširanja namažite je fluidnom kremom za tijelo s ekstraktima muškatne kadulje i vrijeska. Ova krema je nemasna, divno se nanosi i izuzetno brzo upija i ono najvažnije - hidratizira i njeguje kožu zahvaljujući dragocjenim uljima maslaca od kokosa i lipe.

image
Fluidna krema za tijelo L'Erbolario Silver Bouquet.
L‘ERBOLARIO

Tijekom cijelog dana važno je ostati svježa i mirisna, a to ćete postići uz deo losion s ekstraktima muškatne kadulje i vrijeska. Nježan je prema delikatnoj koži ispod pazuha, a dovoljno učinkovit u odbijanju neugodnih mirisa. Nema kompromisa za dugotrajnu svježinu!

U proteklim mjesecima ponovno smo spoznali važnost redovitog pranja ruku, no ruke zbog prečeste izloženosti vodi, pogotovo tvrdoj, mogu se lako isušiti, a koža je podložnija pucanju. Zato bismo trebali koristiti samo nježne sapune poput parfumiranog sapuna s ekstraktima muškatne kadulje i vrijeska iz L'Erbolario linije Silver Bouquet koji njeguje kožu ruku dragocjenim kokosovim i maslinovim uljem.

image
Mirisni sapun L'Erbolario Silver Bouquet.
L‘ERBOLARIO

I za kraj, razmazite se L'Erbolario Silver Bouquet parfemom čije će citrusno - aromatične note savršeno zaokružiti cijelu rutinu. Raskošne, ali osvježavajuće arome gorke naranče, bergamota, muškatne kadulje, listova mente, bambusa i bijelog mošusa uljepšat će vam hladne zimske dane!

image
Parfem L'Erbolario Silver Bouquet.
L‘ERBOLARIO

A kako biste omiljene kozmetičke proizvode imali na jednom mjestu, L'Erbolario nudi i mirisnu poklon torbicu u srebrnoj boji koja sadrži gel za tuširanje i fluidnu kremu za tijelo od 75 ml u limitiranom izdanju.

image
L'Erbolario Silver Bouquet mirisna torbica s gelom za tuširanje i fluidnom kremom za tijelo.
L‘ERBOLARIO

L'Erbolario Silver Bouquet liniju, baš kao i Golden Bouquet liniju, pronađite u ljekarnama diljem Hrvatske!

Linker
10. travanj 2024 15:58