kraj jedne ere

Voljeli smo ih pa mrzili, a sad se opet vraćaju: Neočekivan beauty trend ponovno je tražen

Mirna ruka, fantastična rasvjeta, dobra pinceta i još bolje poznavanje crta vlastitog lica - to su ‘alati‘ koji će vam trebati za nadolazeću godinu kad je ljepota u pitanju, jer se ponovno vraćaju tanje, savršeno oblikovane obrve u stilu Megan Fox!

Ova, 2020. godina sa sobom je donijela mnoga neočekivana iznenađenja, čak i u svijetu mode i ljepote.

Trendovi s početka devedesetih počeli su se vraćati jedan za drugim pa je tako sada ponovno moderno nositi plišane trenirke brenda Juicy Couture, usne mazati sjajilom i nositi metalne haljinice visećeg izreza u stilu Paris Hilton (za sada, samo po kući).

Jedan od finalnih trendova godine, koji će iznenaditi mnoge, stiže iz slavnih salona za oblikovanje obrva koji poručuju - debele, paperjaste obrve lagano padaju u zaborav, ponovno ćemo htjeti tanke, pomno isčupane obrve!

Pa-pa, paperjastim obrvama

Ovu vijest donosi poznati beauty portal Byrdie koji je razgovarao s vlasnicama nekoliko prestižnih salona i doznao da žene sve više traže obrve u stilu Megan Fox, a odbacuju ideju o velikim, upečatljivim obrvama koje beauty scenom vladaju već desetak godina.

image
Obrve Megan Fox, u stilu ranih dvijetisućitih, apsolutan su trend
ABC/SHUTTERSTOCK

Začetak trenda punih obrva pripisuje se manekenki Cari Delevingne, čije su debele, čupave obrve postale slavne poput nje same, što su s velikim veseljem dočekale žene diljem svijeta kojima je dojadilo satima čupati obrve i popravljati 'iskrivljene krivulje' iznad svojih očiju.

image
Cara Delevingne inspirirala je svijet svojim punim, paperjastim obrvama
ABC/SHUTTERSTOCK

Postoji i dobra vijest!

Ipak, važno je napomenuti da nije riječ o supertankim obrvama iz devedesetih, kakve je nosila Pamela Anderson. Zbog takvih tankih crtica iznad očiju, lice bi potpuno promijenilo izgled i djelovalo starije, a mnoge su žene zauvijek izgubile dio obrva zbog pretjeranog čupanja.

image
Tanke obrve Pamele Anderson, u stilu devedesetih na glasu su kao najomraženije
FOTOGRAFIJE: PEOPLE PICTURE/WILLI SCHNEIDER/SHUTTERSTOCK PEOPLE PICTURE/WILLI SCHNEIDER/SHUTTERSTOCK

Tanko, ali profinjeno

Govorimo o tanjim, ali fino počupanim obrvama kakave su Megan Fox i Gisele nosile početkom dvijetisućitih godina.

Za ovakav izgled važno je pogoditi 'pravi luk' koji najbolje pristaje obliku našeg lica, a zatim pažljivo čupati i iscrtati obrve kako bi bile jednake i licu dale profinjen izgled. Oprez - nekoliko krivih poteza moglo bi vam vizualno promijeniti lice pa se svakako, barem za prvo čupanje 'na tanko' posavjetujte sa stručnjakom.

image
Svi žele tanke i precizno počupane obrve u stilu Megan Fox
CARLOS TISCHLER/SHUTTERSTOCK

Ako je vjerovati beauty stručnjacima - upravo će takav izgled obrva obilježiti narednih nekoliko godina.

Linker
19. travanj 2024 22:14