mini vodič

Vizažistica otkriva make-up trendove 2022.: Mat ruževima je odzvonilo, a i rumenilo ima novu ulogu

Neki trendovi, koji su popularnost vratili još prošle godine, u fokusu su i ove, poput prirodnog tena i sjajnih usana.

Make-up trendove, baš kao i one modne, postavljaju svjetski dizajneri kroz revije. Znamo da ono što vidimo na Tjednima mode određuje fokus nadolazeće sezone pa se vizažisti najviše oslanjaju upravo na make-up koji prati popularne modne komade.

image

Klaudija Kelemović

PRIVATNI ALBUM

Da se ne izgubimo u svim tim trendovima, pitali smo domaću vizažisticu Klaudiju Kelemović koje ćemo make-up trendove željeti nositi ove godine.


Naglasak na svjež ten

Teške formule možete zaboraviti, kaže vizažistica, jer je 2022. u znaku što prirodnijeg tena koji možete postići puderima s laganim teksturama. Za što svježiji dojam nanosite ih lagano navlaženim spužvicama, jer će vam one dati pomalo "mokri" look. Taj trend posebno će obožavati oni sa suhom kožom jer lagani puderi ne naglašavaju suhe dijelove kože ni borice.

image

Tuš ili olovka na kapcima je must have

SHUTTERSTOCK

Što prirodnije obrve

Precizno popunjene obrve više nisu "in" jer su ih zamijenile razbarušene koje ostavljaju nježniji dojam, a ne toliko strog kao kod obrva koje je proslavila Kim Kardashian. Dakle, ako su vam obrve u posljednje vrijeme "zarasle", iskoristite njihovu bujnost da ih dodatno naglasite. Počešljajte ih prema gore i učvrstite gelom za obrve, a na mjestima gdje ih ima premalo, lagano ih popunite sjenilom ili olovkom.

Čitajte i: Jedinstveno, neobično i cool: Novi beauty trend vrti se oko tuša za oči, a uz malo vježbe izgleda senzacionalno

Sjaj na usnama

Teški puderi odlaze u povijest, a slijede ih i ​tekući mat ruževi. Na usnama ćemo ove godine, priča Kelemović, nositi pomalo zaboravljeni trend - sjajila za usne i soft mat ruževe. Njih odlikuje kremoznost, odnosno nisu ni sasvim mat, ni sasvim sjajni.

image

Traži se čim prirodniji look

SHUTTERSTOCK


Neonske boje na kapcima

Tjedni mode, kaže Kelemović, ukazali su nam na to da se na očima ove godine nose neonske boje, kako sjenila, tako i tuševi. Neonske nijanse jako dobro izgledaju u kombinaciji s neutralnim usanama na koje ste nanijeli samo sjajilo u boji mesa, lagano ružičasto ili u boji breskve.


Cat-eye

Ako nikako ne možete savladati stavljanje tuša na oči, možete odahnuti jer u fokus dolazi mačkasti look, ali napravljen olovkom za oči. "Olovka može odlično zamijeniti klasični tuš te se njome također može dobiti poznati 'repić' koji vizualno podiže oči, a izgleda vrlo prirodno", objasnila je vizažistica. Crtu napravljenu olovkom možete i malo razmrljati kistom za tuš te tako napraviti još prirodniji efekt.

Čitajte i: Isprobala sam novi brend prirodne kozmetike na bazi kamilice i makadamije: Gel za umivanje posve me oduševio

image

Rumenilo koristite za konturiranje

SHUTTERSTOCK

Rumenilo umjesto bronzera

Mnogi vizažisti, napominje Kelemović, zadnjih nekoliko godina koriste rumenilo umjesto bronzera jer sjajno podiže kontrure lica,a izgleda prirodnije. Takav trend nastavit će se i u ovoj godini, a kako ga možete nositi?

"Ako želite istaknuti konture lica rumenilom, nanesite ga jako visoko na jagodicama, bliže oku", objasnila je vizažistica.

Što se tiče boja, najviše se nose ružičasta i breskavasta rumenila, ovisno o tonu kože - hladnijim tonovima više odgovaraju ružičasta, a toplijim breskvasta.

Linker
16. travanj 2024 17:23