Dašak harmonije

Rituali za sklad tijela i duha: Noviteti u svijetu ljepote posvećeni su zelenoj boji, a obožava ih i Ella Dvornik

Ako vam treba svojevrstan ‘restart‘, okrenite se prirodnim proizvodima za njegu lica i tijela koji su nadahnuti prirodom i najboljem što u njoj možemo pronaći.

Aventurin - poludragi kamen sjajne zelene boje - posebno je cijenjen u kristaloterapiji. Smatra se da donosi sreću i prožima tijelo pozitivnom energijom, potičući cirkulaciju i regeneraciju tkiva.

U svijetu ljepote aventurin je hit u obliku pločica za gua sha - istočnjačku metodu masaže lica koja je osvojila Zapad. Zeleni ‘lifting kamen’ koristi i vodeća hrvatska blogerica Ella Dvornik, ambasadorica kolekcije Catrice Clean ID, koja povezuje make-up s prirodnim njegujućim ritualima.

image
Ella dvornik
KARMEN POZNIĆ BOŽIĆ

Čitajte i: Kolagen - čudotvorac u borbi protiv starenja: Što je i kako može pomladiti našu kožu?

U tom duhu lansiran je i niz drugih noviteta: opuštajuće ulje na bazi konoplje Oh Mariju! brenda Diego Dalla Palma te L’Occitaneova kolekcija s pet eteričnih ulja za volumen i jačanje kose.

image
L’OCCITANE balzam s eteričnim uljima za volumen i jačanje kose, 500 ml, 265 kn.
L’OCCITANE

Novi miris kuće Jo Malone London - Tangy Rhubarb - slavi zelenu svježinu rabarbare, a Maison Margiela svoju je poznatu kolekciju Replica obogatio ‘zen’ mirisom Matcha Meditation, nadahnutim ritualom pijenja matcha čaja.

image
JO MALONE LONDON Tangy Rhubarb kolonjska voda s notom rabarbare, 30 ml, 509 kn.
JO MALONE LONDON
image
MAISON MARGIELA Replica Matcha Meditation toaletna voda odiše matcha čajem, 100 ml, 815 kn.
MAISON MARGIELA

Najfiniji hrvatski med, propolis, pčelinji vosak i biljna ulja temelj su nove prirodne kozmetike Apisan. Sadrži osam proizvoda za njegu od glave do pete, uključujući superhranjiv uljni serum i umirujuću žutu kremu.

image
Apisan superhranjiv uljni serum 109,90 kn i umirujuća žuta krema 43 kn.
APISAN

Pametna hidratacija je ključ

U trenutku kada osjetimo žeđ već smo lagano dehidrirani, što može izazvati umor, dekoncentraciju i glavobolju. Stoga vodu treba piti u malim količinama tijekom cijelog dana.

Čitajte i: Zvuči teško, ali nije nemoguće! Kako nanijeti proizvod za zaštitu od sunca preko make-upa?

image
Pametna boca Bellabeat Spring.
BELLABEAT

Lakše je steći tu naviku s pametnom bocom Bellabeat Spring koja se jednostavnim pokretom protresanja bežično povezuje s mobilnom aplikacijom za praćenje hidratacije.

Aplikacija pomaže u izračunavanju dnevnih potreba za unosom vode, bilježi koliko pijete i podsjeća na to da stalno ostanete hidratizirani. To je veliki plus i za kožu koja ne ‘vene’, nego ostaje jedra i gipka.

Linker
19. travanj 2024 01:48