kompletan vodič

Kako povoljnije kupovati kozmetiku? Donosimo provjerene savjete i popis najboljih online trgovina

Novčanik vam redovito pati jer impulzivno kupujete kozmetiku i samo je skupljate? Evo nekoliko trikova kako uštedjeti na kozmetici, bez da se odričete omiljenih brendova i proizvoda.

Inflacija direktno i indirektno utječe na živote svih nas i to ne samo u pogledu rasta cijena namirnica, hrane, goriva, kave i ostalih stvari koje svakodnevno koristimo i konzumiramo. Kao što smo već pisali, neke kozmetičke usluge već plaćamo ili ćemo plaćati skuplje, primjerice frizure, tretmane za tijelo i lice, ali i masažne tretmane, što nas nikako ne veseli, ali takva nam je trenutna stvarnost.

To, međutim, ne znači da bismo se toga svega trebali odreći jer nas nova frizura itekako veseli i pozitivno utječe na naš život, baš kao i kupovina kozmetike i isprobavanje novih preparata. Kozmetika je odavno prestala biti luksuz i postala je dio života, no zašto bismo plaćati basnoslovne cifre za nešto što možemo kupiti za duplo manji iznos?

U nastavku donosimo nekoliko savjeta za racionalniju i povoljniju kupovinu preparativne i dekorativne kozmetike i parfema.

Pratite sniženja

Kod uštede novca, bilo na hranu ili kozmetiku, valja biti dobro informiran. Online dućani često nude sniženja, kako mala, tako i velika, a vijesti o sniženju nerijetko stavljaju na svoje profile na društvenim mrežama. Zapratite ih na Instagramu i Facebooku jer ćete tako najprije znati ako planiraju sniženje i moći ćete konačno kupiti proizvode koje već mjesecima držite u virtualnoj košarici, ali nikako da konačno stisnete gumb "kupi".

image

Bolje uložiti u jedan kvalitetan proizvod, nego gomilati one koje nećete koristiti.

SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Tražite savršeni proljetni parfem? Ovi noviteti vas neće ostaviti ravnodušnima

Pretplatite se na newsletter

Web shopovi svakog dana ili nekoliko puta tjedno šalju odlične newslettere u kojima se redovito skriva neki kod za popust. Kvalitetni dućani cijene vjernost kupaca pa na jednu kupnju možete dobiti popust i do 50 posto, što je odlična ušteda.

Neki brendovi svojim klijentima šalju obavijesti o sniženjima i putem SMS poruka, Vibera ili WhatsAppa, što je isto dobar način za biti u toku.

Postanite članica kluba

Članovi kluba neke proizvode mogu kupiti po manjim cijenama od onih kupaca koji to nisu te imaju i posebne pogodnosti - prije saznaju za akcije, nove kolekcije i proizvode te ih mogu ranije i naručiti. Osim toga, ako ste članica kluba, skupljate nagradne bodove koje možete iskoristiti za dodatan popust na omiljen proizvod ili uz pomoću njih dobiti neki proizvod besplatno.

Kvaliteta prije kvantitete

Koliko vam se puta dogodilo da ste nakupovali kozmetike koju potom niste više ni pogledali? Da biste odoljeli impulzivnoj kupovini, razmislite treba li vam uopće još jedno isto sjenilo, dok vam staro stoji u kozmetičkoj torbici i čeka na bolje dane. Skupljanje stvari koje naposljetku ne koristite poput hrčka nije zdravo ni za vaš budžet, a ni za vašu psihu.

Radije uložite u kvalitetan, skuplji proizvod nego da nagomilavate one i ne tako kvalitetne, samo zato što, primjerice, dobro mirišu ili vas je oduševila ambalaža.

Čitajte i: Život u doba inflacije: Većinu kozmetičkih usluga plaćat ćemo više, ali ima i nekoliko dobrih vijesti

Lov na kupone

Ako u tražilicu upišete "coupons" i dodate ime online trgovine, sigurno će vam izbaciti hrpu stranica gdje možete pronaći kupone s kodovima za popust. Neki od njih rade, neki ne, ali sigurno ćete barem jednom naići na kod koji možete iskoristiti i koji će vam skinuti 10 posto s iznosa koji mislite potrošiti.

image

Mnogi web shopovi nude i testere parfema koje možete isprobati prije nego se odlučlite na punu veličinu.

SHUTTERSTOCK

Pazite gdje kupujete

Na internetu postoje tisuće i tisuće kozmetičkih web shopova, no nisu svi pouzdani. Neki od njih su lažni, a pitate se kako ih prepoznati? Lažne online trgovine nemaju jasne osnovne podatke o tvrtki, kontakt obrasce, e-mail, kontakt broj i slično, a i profili na društvenim mrežama, ako ih imaju, nisu dobro vođeni.

Možda imaju puno pratitelja, ali nemaju puno engagementa, odnosno pratitelji im ne ostavljaju komentare.

Također, provjerite ima li na internetu kakvih negativnih iskustava kupaca o online shopu s kojeg želite naručiti. Ako primijetite da se ljudi žale da nisu dobili proizvod ili im je došao oštećen, bolje odustati od kupnje i potražiti neku drugu trgovinu.

U bespućima web shopova lako je zbuniti se, posebice ako nikada niste kupovali kozmetiku preko interneta. Da bismo vam olakšali, napravili smo popis online trgovina gdje možete pronaći beauty proizvode po manjim cijenama nego u fizičkim trgovinama, kao i one brendove kojih kod nas ne možete pronaći. I svi su isprobani od strane redakcije Gloria.hr!

Notino

Notino je jedan od najpoznatijih međunarodnih za kupnju kozmetike i parfema po povoljnim cijenama koji ima i hrvatsku verziju. Nudi velik izbor poznatih brendova preparative i dekorative, kao i originalne parfeme, a tamo možete nabaviti i testere većine parfema po vrlo malim cijenama.

Lily Beauty

Ako volite azijsku kozmetiku, onda definitivno ne trebate zaobići ovu trgovinu koja nudi proizvode vrhunskih korejskih brendova poput Misshe i It's Skin.

Fabuspot

Ova nešto novija web trgovina prava je oaza kvalitetne kozmetike, ali i mirisnih sitnica za dom, za styling kose i modnih dodataka.

Pink Panda

Riječ je o hrvatskom web shopu koji često ima promotivne akcije te nudi velik niz proizvoda koji se mogu naći i u fizičkim drogerijama, ali po puno povoljnijim cijenama.

Ljekarna Coner

U online ljekarni Coner možete pronaći hrpu poznatih ljekarničkih brendova po odličnim cijenama. Također, svakoga mjeseca šalju newsletter s tekućim akcijama na pojedine brendove.

Cult Beauty

Nama omiljen shop prava je kozmetička meka svjetskih brendova poput Becce, Anastasie Beverly Hills, Charlotte Tilbury i još mnogo drugih. Osim toga, Cult ima i blog s beauty savjetima i detaljnijim informacijama o brendovima i najpopularnijim proizvodima.

Niche Beauty

Ultimativna adresa za kupovinu niche parfema je Niche Beauty, a osim parfema prodaju i make-up i ostalu kozmetiku.

Look Fantastic

Ovaj britanski web shop vrlo je popularan među ljubiteljima kozmetike i to ne bez razloga - tamo se skrivaju proizvodi kojih ima i kod nas, ali po puno manjim cijenama, kao i proizvodi hit brendova.

Feel Unique

Feel Unique sadrži puno istih brendova kao i Look Fantastic, a nekada su oni i jeftiniji. Nezaobilazan web shop za kupnju kvalitetne kozmetike!

iHerb

Na iHerbu možete pronaći prirodnu kozmetiku s probranim sastojcima, a nedavno je ovaj web shop dobio i hrvatsku verziju. Osim kozmetike, nude i dodatke prehrani, proizvode za djecu, hranu za kućne ljubimce, sredstva za čišćenje i uređenje doma.

Linker
19. travanj 2024 19:20