potpuno prirodno

Divlja hrvatska priroda utkana je u domaći beauty brend koji obožavaju i svjetske zvijezde

Počelo je kao hobi, s home made sapunima koje je izrađivala tijekom rodiljnog dopusta, a danas Zagrepčanka Nikolina Firm ima jedan od najpopularnijih domaćih brendova kozmetike, koji je pohvalio i poljski Vogue.

Najprije smo se "navukli" na veganske sapune njezinog brenda JouJou Botanicals, koji sastojcima, mirisima i imenima (Soft Rose, Woodland...) slave ljepotu i moć prirode, a onda je Zagrepčanka Nikolina Firm otišla korak dalje lansiravši prošloga ljeta dvije holističke botaničke kolekcije za njegu kože na bazi organskih, održivih sastojaka dobivenih od divljeg bilja.

Sve formule su prirodne, nisu testirane na životinjama, rađene su ručno u malim serijama, a jednu od njih namijenila je djeci i trudnicama.

Danas se Nikolinina kozmetika prodaje na njezinom web shopu te u nichnim kozmetičkim trgovinama diljem Europe, a najveći su hit serum za lice i njegujuće ulje, koje je naručila i jedna holivudska glumica, a na svojim stranicama preporučilo ga je i poljsko izdanje magazina Vogue. Najviše joj ipak znače pohvale njezinih stalnih kupaca.

image

Nikolina Firm

PEPPER ATELIER

Mlada poduzetnica koja je u beauty priču "upala" kao outsider (dotad je radila kao projekt menadžerica na razvojnim projektima Europske unije), nije ni sanjala kamo će je njezina strast i fascinacija divljim samoniklim pripadnicama biljnog svijeta odvesti.

Čitajte i: Muči vas dehidracija, a serum ne pomaže? Ovo je proizvod bez kojeg, kada ga probate, više nećete moći

- Puno sam vremena provela istražujući informacije o određenim biljnim sastojcima te tražeći i proučavajući znanstvena istraživanja povezana s njima u njezi kože, a zatim i u osmišljavanju receptura koje bi pružile najveću dobrobit u njezi kože. Znanost je savršen pokazatelj koliku učinkovitost imaju neke biljke, a s obzirom na sve modernije tehnologije i varijante dobivanja ekstrakata i boljeg iskorištavanja biljnih resursa, danas se nude izvanredni sastojci na tržištu, koji daju puno veći efekt - naglašava Nikolina, kojoj su na popisu omiljenih sastojaka pasji trn i ekstrakt hrasta.

image

JouJou Botanicals: Island Girl Summer Oil ulje za njegu tijela i kose.

JOU JOU

Razvoj kolekcije zahtijevao je puno vremena, istraživanja, posvećenosti, planiranja, novca i odricanja, jer je proces prijave i odobrenja kozmetičkih proizvoda strogo reguliran i opsežan posao, a u biznis se kao, financijski menadžer, uključio i njezin suprug Dubravko.

- Svaki proizvod mora proći niz laboratorijskih testova koji traju po nekoliko mjeseci te mora imati dokumentaciju koju izrađuje licencirani stručnjak. Cijeli je proces mukotrpan i skup no zadovoljna sam i sretna. Naši se proizvodi rade od visoko kvalitetnih organskih i održivih sastojaka te imaju ECOGEA certifikat, što znači da su zadovoljili niz strogih pravila i kriterija kako bi se dokazalo da su originalni, organski i prirodni.

Linker
25. travanj 2024 03:41