Pred ogledalom

‘Bez fena, molim!‘ Nikolina Kovačević otkrila nam je svoje trikove u njezi lica i kose

Novo lice na glazbenoj sceni za snimanje videospota za svoj prvi singl ‘Srce‘ iznimno je koristila crveni ruž, iako je inače velika pobornica minimalizma kad je u pitanju njega i šminkanje.

BLIJEDA PUT

Kao srednjoškolka i u ranim dvadesetima sam se baš intenzivno šminkala, a danas mi treba samo maskara i korektor za podočnjake. Puder izbjegavam, eventualno nanesem BB kremu La Roche-Posay, a crveni ruž koristim samo za nastupe ili za snimanje spota. Poprilično sam blijede puti, zbog čega često znam staviti bronzer ili highlighter da svom izgledu podarim malo “života”.

VJERNA ISTOJ KOZMETICI

Moja koža nije problematična, ali je osjetljiva i “zabilježi” kad pretjeram s brzom hranom ili čokoladom. U njezi sam već deset godina vjerna brendu La Roche-Posay, koristim njihovo mlijeko za čišćenje i micelarni gel, ali i dnevne i noćne kreme. Još mi nije jasno kako nisam postala “otporna” na sastojke njihovih proizvoda.

image
Nikolina je već godinama vjerna La Roche Posay proizvodima.
Unsplash

BEZ FENA, MOLIM

Do prije godinu dana sam bila plavuša, a prirodna boja kose mi je tamnosmeđa. To intenzivno posvjetljivanje mi je dosta promijenilo kosu, postala je suha i zahtjevna. Zbog toga za njegu koristim ulje Orofluido, po preporuci frizera iz salona Fabula De Forma, kojem sam dugo bila i model. Izbjegavam i fen, a ako kosu baš moram sušiti na taj način, obavezno prije nanesem Eleven sprej za zaštitu od vrućeg zraka.

LIJEPI NOKTI

Jako mi je bitno imati uređene nokte pa svaka tri tjedna odlazim na manikuru. Na mojim ćete rukama uvijek vidjeti ili neke nježne nijanse lakova za nokte ili klasičnu crvenu.

image
Na Nikolininim noktima najčešće se može vidjeti klasični crveni lak.
Unsplash

STILISTICA I PRIJATELJICA

Jedna od mojih najboljih prijateljica je stilistica Barbara Repe, koja mi je osmislila sve odjevne kombinacije za novi spot. Moj je modni stil inače dosta ležeran, pa u ormaru imam najviše traperica visokog struka i trenirki. No, znam se i dotjerati, a u večernjim kombinacijama najvažniji su mi modni detalji, od efektne torbe do velikog nakita.

MORE KAO INSPIRACIJA

Ako se želim opustiti ili inspirirati, odem na more. Svake godine ljetujem u nekom drugom mjestu, a prošla sam valjda sve otoke, od Lošinja i Ugljana do Korčule. Opušta me i šetnja, uvijek sam od Filozofskog fakulteta na kojem sam studirala povijest umjetnosti do doma u Mlinovima išla pješke, a danas ponekad odem na rutu do Glazbene kuće na Bundeku gdje držim satove pjevanja.

Linker
20. travanj 2024 17:27