Napokon su stigli

Nove proizvode za zaštitu od sunca naprosto ćete obožavati - dubinski njeguju i ističu preplanulu put

Svakog proljeća i ljeta u potrazi sam za novim proizvodima koji bi moju kožu zaštitili od sunca, ali je ujedno hidratizirali i pružili joj bogatu njegu. Srećom, domaći brend Olival lansirao je dva nova proizvoda koje sam odmah brže-bolje podvrgnula svom oštrom sudu i - nisam požalila.

Prije nego sam uvela ulja u rutinu njege tijela, nisam niti znala koliko mi zapravo nedostaju. Ova moćna gusta tekućina od davnina se koristila u razne svrhe - od kuhanja, pečenja pa sve do njege kose i kože. Zašto su ulja toliko dobra i važna za najveći organ na našem tijelu? Naime, ona su prirodni stanovnik naše kože pa je stalnim pranjem agresivnim sredstvima lišavamo ulja, ona postaje suha, perutava, gubi elastičnost i mladolik, napet izgled.

Naravno, s godinama se u tijelu događaju procesi koje je, barem zasada, nemoguće spriječiti, što za posljedicu ima pojavu bora, osjetljivost i veću suhoću kože cijelog tijela pa i kose. Tome doprinosi i svakodnevni stres, loša prehrana, nekretanje i neadekvatna njega.

Kako bismo popravili što se popraviti da i koži pružili najbolju moguću njegu, važno je u rutinu uvesti ulja poput maslinovog ili bademovog jer dokazano štite, vlaže i poboljšavaju izgled i strukturu kože.

Ida Tomašković
SUPER Maslina ulje za sunčanje i SUPER Mrkva balzam za usne SPF 20 idealni su ljetni suputnici.

Kako sam na konstantnoj 'misiji' isprobavanja i otkrivanja novih, kvalitetnih beauty proizvoda, tako mi nisu mogli promaknuti noviteti domaćeg brenda Olival - SUPER Maslina ulje za sunčanje i SUPER Mrkva balzam za usne SPF 20. Priznajem da se svake godine, čim se približi ljeto, bacim u potragu za nekim proizvodom koji će mi kožu štititi od sunca, lijepo mirisati, ali i potaknuti stvaranje melanina. Prije mi preplanulost nije bila toliko važna, ali svake se godine iznova iznenadim kada vidim koliko mi zapravo stoji tamniji ten. Pa ipak imam mediteranske krvi u sebi! Uglavnom, uspjela sam uhvatiti nešto sunca ovih dana kako bih temeljito isprobala ova dva proizvoda prije zasluženog godišnjeg odmora.

Olival SUPER Maslina ulje za sunčanje

Kako mu i samo ime govori, ovaj proizvod baziran je na maslinovom ulju s dodatkom bademovog te je namijenjen osobama tamnije puti koje se kraće izlažu suncu. Dakle, kao stvoren za mene! Dolazi u klasičnoj plastičnoj bočici od 100 ml s pumpicom koja je vrlo praktična za nošenje u torbi jer ne dolazi do prolijevanja kao kod nekih ulja koja imaju samo poklopac.

Ida Tomašković
Olival SUPER Maslina ulje za sunčanje 39,90 kuna

Kako imam već lagano preplanuli ten, ovo ulje došlo je kao naručeno te sam ga obično koristila nakon jutarnjeg tuširanja, a prije nego bih si skuhala kavu, legla na ležaljku i pustila da sunce učini svoje.

Naravno, više ne mogu podnijeti biti dugo na suncu kao kad sam bila mala pa ova jutarnja sesija nije dugo trajala, ali je bila dovoljna da se uvjerim kako je ovo ulje pun pogodak - i što se tiče isticanja preplanulog tena, ali i bogate njege.

Ida Tomašković
Olival SUPER Maslina ulje za sunčanje sadrži zaštitni faktor 4, brzo se upija i bogato njeguje i hidratizira kožu.

Kako mi iz godine u godinu koža sve dehidriranija (a tu tvrda voda nimalo ne pomaže), odmah je 'popila' ulje i onda se dogodilo ugodno iznenađenje - bila je instantno meka, nježna, bez perutavih dijelova i dobila je onaj zdravi sjaj koji mi konstantno nedostaje. A tek miris ovog ulja... kombinacija maslinovog, bademovog i još nekih prirodnih ulja obavilo me ugodnim orašastim notama pa sam se cijelo vrijeme samo 'šnjofala'. Sve u svemu, divan proizvod koji je postao neizostavan dio moje rutine. Čak i onda kada se ne izlažem suncu, mažem se njime jer mi pruža bogatu njegu i nevjerojatno dobro hidratizira kožu.

Olival SUPER Mrkva balzam za usne SPF 20

Novi balzam za usne sa zaštitnim faktorom 20 dio je hit Olival linije SUPER Mrkva, koju sam još prije isprobala i obožavam je, te je prvi Olivalov proizvod s Vegan certifikatom. Balzame za usne koristim tijekom cijele godine, a za proljeća i ljeta obične zamjenjujem onima za zaštitu od UVA i UVB zraka. Naravno, nije svaki balzam za usne sa SPF faktorom kvalitetan, baš kao što to nije ni svaka krema za zaštitu od sunca.

Ida Tomašković
Olival SUPER Mrkva balzam za usne SPF 20, 24,90 kuna

Ipak, SUPER Mrkva balzam ugodno me iznenadio svojom lakoćom jer ga nakon nanošenja uopće ne osjetim na usnama, odlična je podloga za ruževe, bilo tekuće ili u bulletu te ono najvažnije - ne dopušta usnama da izgore na suncu.

Sastav mu je bogat prirodnim uljima poput maslinovog i ricinusovog te ekstraktima mrkve, kakaovca i nevena koji umiruju osjetljivu kožu usana koju često ljeti zanemarujemo.

Zaključak

Još jedna stvar koja mi je vrlo važna kod ovakvih proizvoda je njihova praktičnost, odnosno veličina. Veseli me što ih mogu nositi u bilo kojoj torbici, ne zauzimaju puno mjesta i kada konačno dođem do te obale, mogu se bez straha leći na plažu, kupati se i uživati, znajući da sam zaštićena od glave do pete!

Uz SUPER Mrkva balzam za usne, ova linija sadrži i četiri postojeća proizvoda - SUPER Mrkva pekmez za ubrzano tamnjenje, SUPER Mrkva pekmez za ubrzano tamnjenje SPF 10, SUPER Mrkva ulje za ubrzano tamnjenje i SUPER Mrkva zlatno ulje za ubrzano tamnjenje. Cijelu kolekciju i novitete možete pronaći na prodajnim mjestima i u Olival webshopu.

Sadržaj je nastao u suradnji s Olivalom.

Linker
20. travanj 2024 09:00