MAYER GEORGE VLADIMIROVICH
Veliki vodič

Njega s mirisom Mediterana: Priroda u službi ljepote po receptu naših baka

Esencije legendarnih sredozemnih voćki i aromatičnog bilja čisti su užitak za sva osjetila.

Esencije legendarnih sredozemnih voćki i aromatičnog bilja čisti su užitak za sva osjetila.

Premda se u njezi naveliko koriste egzotični sastojci iz prekooceanskih krajeva, čini se da ništa ne može nadmašiti prirodne blagodati Sredozemlja. Osim bademova ulja koje je sveprisutno u kozmetici, brojni preparati prožeti su i nizom drugih mediteranskih eliksira ljepote. Biljke poput masline, nara, ružmarina, smokve, smilja, lavande i lovora od pamtivijeka su simboli dugovječnosti i blagostanja, među ostalim zbog izuzetno revitalizirajućeg djelovanja na organizam. Zahvaljujući svom superhranjivom sastavu sočni primorski plodovi daju koži i kosi jedrinu i blistavost, dok aromatično bilje ima moćan pročišćujući i energizirajući učinak. Sredozemna flora jedinstvena je i po finim mirisima koji uravnotežuju tijelo i duh. Mirisna pozitiva osobito dolazi do izražaja u okrepljujućim kupkama, maskama, losionima, vodicama... što u ljetnim danima pružaju toliko željen osjećaj svježine i lakoće.

Smokva

image

Smokva

UNSPLASH

Smokva je bogata beta-karotenom, vitaminima C, E i K te kalijem, magnezijem, selenom i cinkom, a sadrži i obilje dragocjenih prirodnih šećera i organskih kiselina - sve odreda ključne tvari za zdrav i lijep ten.

image

Refreshing Fig hidratantno mlijeko za tijelo s ekstraktom smokve 172,50 kn, APIVITA

APIVITA

Maslina

image

Maslina

HUGO BOSS

Jedan od brojnih razloga zašto je maslinovo ulje vrhunski njegujući eliksir jesu njegove masnoće, sastavom slične prirodnim masnoćama u ljudskoj koži. Lišće masline pak obiluje oleuropeinom koji izvrsno obnavlja kožu.

image

Gel za tuširanje s maslinovim uljem 80,40 kn DR. ORGANIC

DR. ORGANIC

Nar

image

Nar

AVON

Mediteranski šipak je vitaminsko-mineralna bomba što svakako pridonosi njezi, no u industriji ljepote omiljen je ponajprije zbog punicične kiseline (omega-5) koja se ubraja među najmoćnije prirodne stimulatore mladolikosti.

image

Krema za ruke, 14,90 kn AVON

AVON

Čitajte i: Svemoćni limun: U ljetnim danima koži osobito godi citrusna svježina

Ružmarin

image

Ružmarin

DR HAUSCHKA

Ružmarin ima pročišćujući učinak te uravnotežuje rad lojnih žlijezda pa je odličan za njegu masne kože i vlasišta. Poželjan je sastojak tonika, kupki i anticelulitnih preparata jer potiče cirkulaciju i detoksikaciju.

image

Herbalism čistač kože s ružmarinom i mljevenim bademima 90 kn LUSH

LUSH

Smilje

image

Smilje

OREST LYZHECHKA

Eterično ulje smilja s razlogom je prozvano eliksirom mladosti - ima snažno regenerativno i protuupalno djelovanje te fino hrani, umiruje i ‘prosvjetljuje‘ ten pa se osobito preporučuje za njegu umorne i zrele kože.

image

Hranjiva maska od smilja i bijele gline, 29,90 kn OLIVAL

OLIVAL

Lavanda

image

Lavanda

LOCCITANE

Ljubičasta mediteranska ljepotica ima osvježavajući i umirujući učinak pa je prava blagodat za problematičnu, nadraženu i iscrpljenu kožu. Lavanda je odlična i za kupku, osobito uvečer prije odlaska na spavanje.

image

Piling za lice i ruke od lavandina i maslinova ulja, 44,90 kn SAPUNOTEKA

SAPUNOTEKA

Lovor

image

Lovor

DEPOSITPHOTOS

Specijalac za smirenje i oporavak - tako bi se ukratko mogao opisati lovor zbog njegova moćnog pročišćujućeg i protuupalnog djelovanja. Pospješuje obnavljanje kože i kose te pomaže u rješavanju prištića i prhuti.

image

Umirujući hidrolat od lovora, 60 kn KUSSHH

KUSSHH
Linker
27. travanj 2024 03:00