baš su cool

Ne postoji samo jedan način nanošenja rumenila: Pet neobičnih načina kako postići svjež look

Popularnost rumenih obraza ne jenjava, a vrlo ih je jednostavno naglasiti. No, ne na način na koji ste navikli.

Rumenilo u trenu može osvježiti i najumornije lice, zato ga volimo nositi uvijek, neovisno o godišnjem dobu. Da biste postigli efekt prirodnog rumenjenja, ne trebate imati čak ni kist, već se poslužite prstima. Nanesite malo rumenila na jagodice prstiju, najbolje kremastog za ljeto, te ga utapkajte na obraze i izblendajte kružnim pokretima.

No, to je samo jedan način nanošenja rumenila. Naime, kao i kod ruža za usne i olovke za oči, rumenilo se može koristiti za postizanje različitih lookova, ovisno o tome kako i gdje se nanosi. Tako rumenilo može zamijeniti sjenilo za konturiranje i pružiti vašim crtama lica definiciju bez puno blendanja.

Kako biste podigli vaš make-up na višu razinu, jer kada ako ne sada, donosimo pet svježih ideja za naglašavanje obraza.

image

Cirkoni na obrazima izgledaju vrlo cool!

DEPOSIT PHOTOS

1. Postignite 3D sjaj

Nekoliko sjajnih kamenčića može napraviti pravi glam efekt na vašim obrazima. Da, govorimo o cirkonima ili onima koji se obično koriste za izrađivanje rukotvorina. Nakon što ste nanijeli rumenilo, zalijepite par cirkona po obrazima. Nemojte pretjerivati da ne biste izgledali kao disko kugla. Ovaj look idealan je za izlaske i festivale, za posao i ne toliko.

2. Ombre efekt

Oku privlačan efekt prelijevanja boja nije samo za nokte, već može odlično izgledati i na obrazima. Kombinacija žutog i ružičastog rumenila izgleda kao da na licu imate zalazak sunca. Kako biste postigli ovaj look, pahuljastim kistom prvo nanesite žutu boju na obraze u obliku slova C - od jagodičnih kostiju prema dolje, ostavljajući prostora za ružičasto rumenilo koje ćete nanijeti na samu sredinu obraza. Sve dobro izblendajte i to je to! Žuto rumenilo teže je naći pa ga može zamijeniti žuto sjenilo za oči.

image

Sjajni lookovi su ‘it‘.

DEPOSIT PHOTOS

3. Šljokice uvijek i svugdje

Zvjezdani look nosi se naveliko, a može proći čak i na poslu ako je dovoljno suptilan. Umjesto klasičnog rumenila u ružičastoj ili breskvastoj boji, na obraze nanesite iridescentno plavu ili ljubičastu.

Poslužite se highlighterom u tim bojama koji možete nanijeti i na kapke te unutrašnji kut oka za otvoreniji pogled.

4. Draping

Draping je tehnika šminkanja koja je bila popularna 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća, a sada se vratila. Riječ je o korištenju različitih nijansi rumenila i highlightera kako bi se postigao definirani izgled, baš kao kod konturiranja. Drugim riječima, draping je konturiranje rumenilom i highlighterom.

Kako postići ovaj look? Prvo definirajte područje točno ispod jagodica tamnijim rumenilom, zatim svjetlijom nijansom blendajte područje od jagodice prema kapku i sljepoočnici. I na kraju, highlighterom naglasite najvišu točku jagodica kao i inače.

5. Bronzer i rumenilo zajedno

Ako nanosite jedno, ne morate se odreći drugoga. Slojevito nanošenje rumenila i bronzera oponaša osunčani look. Bronzer se ponaša kao temeljni sloj koji pomaže u raspršivanju pigmenta rumenila tako da ono ne izgleda previše grubo na koži. Osunčani efekt postići ćete ako pomiješajte malu količinu bronzera i rumenila te tu kombinaciju izblendate na obrazima i malo po dužini nosa.

Linker
19. travanj 2024 21:58